Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen téli gumit érdemes venni?

Milyen téli gumit érdemes venni?

Figyelt kérdés

Elég drágák, de pl. néztem az Auchanban és a Tescoban van olcsóbb fajta újonnan. Ez megéri? Nem szeretnék rá egy vagyont költeni, de azért az életemmel se játszanék.

A márkák nem sokat mondanak, szóval ha ajánlanátok megbízható de megfizethető márkát megköszönöm.

Ha valaki tud megbízható használt gumikat is áruló szervizt Debrecenben az is jó. Köszi minden segítséget.

2020. nov. 5. 20:08
 1/10 anonim ***** válasza:

Mivel se autót , se gumi méretet nem írtál akkor ilyet is vehetsz.

[link]

2020. nov. 5. 20:14
 2/10 A kérdező kommentje:
175/65 R14 - bár ez nem tudom miért fontos. Általában érdekel, hogy melyik márkát érdemes venni és hol, illetve, hogy érdemes-e megvenni a hipermarketben az olcsóbb gumit.
2020. nov. 5. 20:25
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Pont ebben a méretben van Barum Polaris nekem. Ez az egyik legjobb ár-érték arányú, bár az Auchanban vagy a Tescoban ritkán találsz
2020. nov. 5. 20:39
 4/10 anonim ***** válasza:
58%

Feltételezem a kérdés hátteréből, hogy valami olcsó, gazdaságos árkategóriájú gumira lenne szükség.

Én a japán Falkent használom téli-nyáriban, ami középkategóriának minősül. Egy Toyo, vagy Nexen ugyanúgy jó.

Debica, Saetta, Kormoran, most több nem jut eszembe, amik olcsónak minősülnek.

2020. nov. 5. 20:41
 5/10 anonim ***** válasza:

#2: ha nagyon beleásod magad a témába, akkor bizonyos gumi méretekben más-más típus a legjobb.

Alapvetően ezzel nem kell foglalkozni, a prémium márkák mindegyik terméke jó lesz, középkategóriások között is vannak nagyon jók, de ez alá én nem mennék.

175/65 R14 méret elég kicsi, olcsó lesz a gumi. Pl. Nokian téli gumijait 15 ezerért megkapod és azok nagyon jók. [link] oldalon találsz még sok másik jó gumit.

Egyébként ha spórolni akarsz és tudsz várni pár hónapot, Michelin CrossClimate 2 gumija jövőre fog megjelenni; ez egy kifejetten jó négyévszakos gumi lesz, ami a magyar télre tökéletesen elég és nyáron is jól fog muzsikálni. Spórolnál vele, ha a nyári gumid is lassan cserére érett.

2020. nov. 5. 20:46
 6/10 anonim ***** válasza:
Nokiant pont hogy tilos ide venni. Hóban kiváló, bárhova felmegy havas, jeges úton. Csakhogy Magyarországon vagyunk, simán meglehet, hogy nem is fog hóban menni, csak száraz és nedves úton.
2020. nov. 5. 20:48
 7/10 anonim ***** válasza:

[link]

Télit használtban inkább ne vegyél ha valóban nem akarsz az életeddel játszani!!!

2020. nov. 5. 20:52
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

CSak 4 évszakosat és megspórolod az évenkénti kétszer át és vissza szereltetést.

Ami bizony 5 év alatt már 100 ezer ft is lehet.

Na ezen meg már akármilyen gumi garnitúrát lehet venni.

2020. nov. 6. 06:14
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Mióta vannak gumitesztek, mindenki úgy akar a 75 lóerős 10 éves autójára gumit választani, mintha egy F1-es versenyen indulna vele... :D

Lényegében bármelyik új gumi jobb lesz, mint egy kopott használt. A legolcsóbb is.

Megfontolandó a 4évszakos is, lényegesen olcsóbb vele az élet.

2020. nov. 6. 07:48
 10/10 anonim ***** válasza:
Előző kocsimon Conti Wintercontact volt. az is igen jó volt. A mostanin Pirelli SottoZero. Ez még a Conti-nál is jobb szerintem
2020. nov. 6. 09:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!