Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen nyári gumit érdemes venni?

Milyen nyári gumit érdemes venni?

Figyelt kérdés

195/60 r15 kellene. Néztem michelin energy saver GRNX 23 ezer körül van, de kisebb márkák mint pl. Hankook Kinergy Eco K425 csak 17 ezer, vagy Yokohama BluEarth-ES ES32 18 ezer, Pirelli Cinturato P1 Verde EcoImpact 19 ezer. Mekkora különbség lehet közöttük, megéri kifizetni azt a plusz pénzt a michelinre, vagy annál csak a márkát kell megfizetni?

A másik, ha neten rendelek gumis boltból, akkor az biztos, hogy újabb gyártású, vagy lehet hogy több éves?

2019. febr. 23. 16:52
 1/8 anonim ***** válasza:

ADAC gumiteszteket olvasgasd. Alapvetően megéri a jobb. Végülis azon a pár négyzetcentiméteren múlik az életed. Nem érdemes spórolni.

Én nem rendelnék a netről, csak ha előre tudom a DOT számot, amit kapni fogok és ha régi, akkor lemondhatom a rendelést.

Én gumistól szoktam rendelni, amikor megérkezik, egyből fel is rakatom

2019. febr. 23. 17:09
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

"Én nem rendelnék a netről, csak ha előre tudom a DOT számot, amit kapni fogok és ha régi, akkor lemondhatom a rendelést.

Én gumistól szoktam rendelni, amikor megérkezik, egyből fel is rakatom"

És a gumis is a neten rendeli meg a beszállítójától, és ő is csak akkor tudja meg a DOT számot, amikor megkapja a gumikat. :-) Persze, a lehetőség adott a visszaküldésre.

Szerencsére maximum fél-egy éves gumikkal találkozom, amik régebbiek, azok külön fel vannak tüntetve általában.

Üdvözlettel: egy gumis :-)

2019. febr. 23. 17:14
 3/8 anonim ***** válasza:

És amikor megyek felrakatni, akkor ott a 4 új gumi kikészítve, még felrakás előtt meg tudom nézni.

Soha nem kaptam fél évnél öregebb gumit (mondjuk nem egy személyautóval járunk ahhoz a gumishoz évtizedek óta)

2019. febr. 23. 17:17
 4/8 anonim ***** válasza:

Olyat amelyiknek jobb a fogyasztási indexe :)

Hosszú távon bőven visszahozza az árát a kúton.

Én Bridgestone Turanza-t fogok venni, arról nagyon jókat olvastam.

2019. febr. 23. 17:21
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
A Marso oldalán fent van a magyar gumiabroncs szövetség állásfoglalása a dot szám körüli hisztiről, javaslom elolvasni és megfontolni.
2019. febr. 23. 17:27
 6/8 anonim ***** válasza:
Én mindig Michelin vagy Nokian gumit veszek, még nem csalódtam egyikben sem.
2019. febr. 23. 17:56
 7/8 anonim ***** válasza:
Én nem rég vettem Toyo Proxes R888 195/55 R15-s gumikat, eszméletlen jók. Úgy tapad, mintha oda lenne ragasztva az autó az aszfalthoz. Mondjuk nem a legolcsóbb és vízen óvatosan kell vele közlekedni (kicsit hirtelen csúszik meg), de ettől függetlenül a legjobb gumi amim valahol volt.
2019. febr. 23. 18:34
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Ez attól függ hogy és mire használod az autót. Ha csak helyben rohangálsz vele, nem pályázol, nem mész évi 25 000km+ -t akkor veszel rá valami elfogadható gumit fele ennyiért és az is bőven ki fog szolgálni.

Hankook Kinergy Ecom volt, 60 000km körül szaladt bele és még bőven volt mintája szemre vagy 30 000km-re.

Ha az Energy Saver Michelin 1% megtakarítást hoz akkor kb 80 000km-en térül meg a 4 gumi felára. Mennyi lesz az éves futásod? :D

Ha normálisan közlekedsz akkor elég valami Made in Hungary Hankook vagy Apollo is.

A korábban ajánlott ADAC meg bebukott pár éve teszteredmény hamisítással, azt ajánlott fenntartással kezelni.

2019. febr. 24. 01:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!