Miért áll le mindig a motor?
Figyelt kérdés
Egy 1986-os szoci csodáról lenne szó. Ha menet közben fékezek,majd megállok,akár egy piroshoz közelítve,egyből leáll az autó. Hideg van már,mindig pöckölgetni,nyomkodni kell neki a gázt,vagy a gyújtáselosztón kellene valamit tekergetnem? A karburátor jól van beállítva.
Köszi
2020. nov. 4. 22:33
1/9 anonim válasza:
"A karburátor jól van beállítva."
Honnan tudod? Te csináltad, mint hozzáértő, vagy egy önjelölt szaki, aki már látott ilyet egyszer? Ha nincs alapjárat, akkor biztosan nincs jól beállítva. Alapjárati fúvóka eltömődött, vagy falsot szív a porlasztó alatt. Ha ennyire nem vágod a témát, keress hozzáértőt.
2/9 3 napos mákos lecsó válasza:
Osztom az egyes véleményét. Szegény az alapjárati keverék.
3/9 anonim válasza:
én azt csináltam, hogy járó motornál gumikesztyűben fonoman mozgattam az elosztó fedelét..(ha van elosztód) ekkor ha emelkedik az alapjárt akkor jó irányba forgattad. Ha wartburg, vagy trabi, ott az alapjárati csavart forgasd jobbra.
4/9 anonim válasza:
most olvasom, hogy már ráéreztél erre a gyújtáselosztóra.
5/9 anonim válasza:
Elosztó szokott ilyet csinálni. Lehet repedt, koszos, kopott háza, hibás rotoros, hibás fesszabályozó, rossz kábel. Legegyszerűbb teljes gyújtáselosztót venni rudazattal.
6/9 anonim válasza:
Start stop nincs bekapcsolva? Nekem is ezt csinálja a renault scenicem.
7/9 3 napos mákos lecsó válasza:
#6 1986-os KGST tagállamban gyártott autóról van szó. Szerinted van benne start stop?
8/9 anonim válasza:
Pedig van amelyik start-stop-os, apám is járt úgy a Daciával anno, hogy elvette a gázt, meg is állt a motor, ahogy a kérdező is írta. Annyi, hogy a start része még manuális volt. Amúgy egy megfelelő karburátor beállítás csodákra kepes, amihez egyre nehezebb szakit találni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!