Miért van az, hogy az autók ennyire agyon vannak szabályozva, miközben a motor még mindig legális?
Az autók legyártása és tervezése azért lett ilyen bonyolult és drága, mivel ma már rengeteg különböző biztonsági előírásnak és szabványnak kell megfelelni.
A motorokon az autókéhoz hasonló biztonság felépítésükből és méretükből adódóan alapból nem biztosítható, mégis nincsenek kitiltva sehonnan sem.
Ahogy előttem mondják, a motorokat is szabályozzák.
A kocsik biztonságát azért kell folyamatosan fejleszteni, hogy minél nagyobb legyen a túlélési esély bennük egy baleset során. De gondolom arra is rá jöttek a mérnökök, hogy csinálhatnak akármit egy motorral, ha 90-el belerohan egy kamionba nincs és nem is lesz az a technológia ami megvédi a motorost.
Hogyne szabályoznák a motorokat is. Környezetvédelmi és biztonságtechnikai előírásoknak is meg kell felelniük, amelyek egyre szigorodnak.
Például ezért is szűnt meg jó pár típus gyártása: nem volt gazdaságos ezeket modernizálni, inkább az újabbakra koncentrálnak.
Egyébként az autók egy része is csak környezetvédelmi szempontok alapján van kitiltva innen-onnan, nem biztonsági okokból. Például közlekedhetsz biztonsági öv nélküli autótval is, ha azt anno még anélkül gyártották.
Nnna, úgy látszik nem tud nyugodni a "tíccsákbe a motrokat" kérdés szülő illető, itt van újra.
Csak emlékeztetőül:
https://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__kozlekedesbiztons..
" ha 90-el belerohan egy kamionba nincs és nem is lesz az a technológia ami megvédi a motorost."
Te merrefelé élsz, kedves 2es? Hol látni 90-el közlekedő motorost? Motorral egyszerűen képtelenség betartani ilyen korlátozást. Elmúltam 60, de ha előveszem a mocit, én magam is megrángatom a bajszát, pedig autósként rühellem a felelőtlenséget. :-))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!