Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Automata váltos autóval d-ben...

Automata váltos autóval d-ben haladok és megálláskor még n fokozatban húzzam be a kézit vagy miután p-be tettem a váltót? Van jelentősége? Illetve fordítva hogy van induláskor p-Ben engedjem ki vagy akkor engedjem ki mikor már n-be raktam ??

Figyelt kérdés
2020. nov. 3. 19:24
 1/4 anonim ***** válasza:
Teljesen mindegy.
2020. nov. 3. 19:47
 2/4 anonim ***** válasza:
19%
Minek huzgalod a kezit? Teljesen felesleges automatan
2020. nov. 3. 20:31
 3/4 anonim ***** válasza:

Én csak dombon megállva húzom be a kéziféket, (persze a lábféket taposom)akkor is azért, hogy ne terheljem a váltót a kocsi súlyával. Vízszintes helyen soha.

Amúgy a kéziféket kell előbb behúzni, és utána kivenni D-ből, betolni P-be...így nem feszül a váltó. Induláskor először láb a féken, D-be(vagy R-be) aztán kiengedni, indulni...

A lábfék az minden esetben addig kell, amíg le nem állítod a motort.(parkolásnál)

2020. nov. 3. 20:32
 4/4 anonim ***** válasza:
P-be rakod, ha kell behúzod a kéziféket. Nem kell ezt túlbonyolítani. N felesleges mindennapi közlekedésre, ha vontatni kell, csak akkor kell használni.
2020. nov. 3. 21:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!