Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Menet közben leáll az autóm....

Menet közben leáll az autóm. Mitől lehet?

Figyelt kérdés

Szóval egy 2002-es 1.6-os, benzines

Vw beetlem van.

Újabban szeret megállni menet közben. Leállás előtt dadog, erőtlenné válik. Újra indításnál rögtön indul, viszont fura szag van, nem tudom megmondani mire hasonlít.

Amit még észre vettem, hogy a kipufogó mitha motor olaj csöpögne.

Nem most fog szerelőnél sorra kerülni, addig is kíváncsi vagyok hogy Ti mire tippeltek, mi lehet a probléma?!

2020. nov. 3. 03:20
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is volt ilyen már a kétség kifogott mikor menni kellet vele 4-szerelő nézte még mindig leállt akkor kitalálták hengerfejes kapásból 2-százezres javítás .

Elvittem 5.-szerelőhőz mondtam mi a helyzet, ő erre cseréljük ki a hengerfej tömítést elég volt már nem áll meg megy mint Svájci óra .

Szerelés 15000-ft volt

2020. nov. 3. 05:13
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

#1!

Nem vitatom hogy így történt, de hidd el, egy ilyen cserétől nem múlik el a váratlan leállási hiba.

A hengerfejtömítés problémánál, egészen mások a hibajelenségek is.

(szerintem ez a tömítéscsere csak egy fedősztori volt)

2020. nov. 3. 07:19
 3/7 anonim ***** válasza:

De mire volt fedősztori ?

Utána már gondolkodtam de arra jutottam és ha ott jutott be a rossz tömítés miatt valami fals levegő ?

2020. nov. 3. 07:25
 4/7 anonim ***** válasza:

Ha tudnám a pontos választ akkor megírtam volna. Így csak feltételezek.

Abból indultam ki, hogy a tömítés egy végtelen egyszerű dolog, két fémfelület között valami záró/hézagkitöltő anyag. Nem tud olyat, hogy "időnként nincs kontakt", sem olyat, hogy "nem kap jelet" vagy hasonlók. Vagyis az ujraindítástól nem tud elmúlni.

Állapotát tekintve egy tömítés, olyan mint a legegyszerűbb ablaküveg.

Vagy hibátlan, vagy sérült, más opció nincs.

A "fedősztori" kifejezést pedig arra értettem, hogy a szerelő esetleg talált valami egyszerű hibát, és egy nagyobb volumenű (értsd pénzesebb) munkát csinált belóle.

Ha jó lett, akkor már úgysem érdekes.

2020. nov. 3. 09:08
 5/7 A kérdező kommentje:

Az autóm nyár elején átesett egy motorfelújításon. Nem teljes volt.

Lehet valamit rosszul raktak össze?

2020. nov. 3. 15:06
 6/7 anonim ***** válasza:
Mielőtt szétkapod, cseréld ki az üzemanyagszűrőt.
2020. nov. 3. 15:32
 7/7 A kérdező kommentje:

Ki lett cserélve kb 2 hónapja. Olaj csere is volt.

A motorfelújításkor mondták h 5000 ezer km után vigyük vissza, mert a felújítás után ajánlott 5000 km után a szűrő csere stb. Ez meg is történt.

2020. nov. 3. 16:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!