Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hitelre vetted az autódat...

Hitelre vetted az autódat vagy készpénzben?

Figyelt kérdés
Felmerült itt néhány kérdésben, hogy az emberek hány százaléka vesz hitelre autót. Csináljunk itt egy helyi felmérést, hogy mi az arány. Szavazzatok.

2020. nov. 1. 19:14
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
79%

szerintem ha nincs annyi pénzed hogy megvegyed azt az autót amit megszeretnél, akkor vegyél olcsóbbat olyat amire van pénzed

Én nem vennék fel autóra hitelt az tuti, max ha taxiznék vagy egyéb más munka muatt kellene autó, de az meg nem autó, az munkaeszköz!

2020. nov. 1. 19:50
 12/33 anonim ***** válasza:
77%

A lízing nem hitel ;-)

Amúgy hitelre vettem. Németországban élek. Ha akartam volna kifizetem zsebből. Nekem viszont egyszerűbb, hogy tudom, hogy havi 240 Euro az autóm, majd ha egyszer megunom, akkor beviszem, veszek egy másikat és különösebb kiadás nélkül továbbra is fizetem a havi összeget (attól függően, hogy milyen autót választok talán kicsit többet). Ez így hosszú távon jól tervezhető és a pénzem nem áll egy autóban. Helyette veszek belőle (nyilván kiegészítve) ingatlant, ami jobban jövedelmez.

2020. nov. 1. 19:53
 13/33 A kérdező kommentje:

"Utaltam az árát mindnek, nem kp-ztam"

A készpénzt nem papírpénzre értettem, hanem hogy megvolt rá a pénz.

2020. nov. 1. 20:01
 14/33 A kérdező kommentje:

"A másodikat kb. 75% önerővel hitelre. (3+ milliós használt autó)

Most akkor mit jelöljek?"

Az utolsót.

2020. nov. 1. 20:01
 15/33 anonim ***** válasza:
13%

#12: Végre valaki érti, és felfogja, hogyan lehet értelmesen hitellel élni...

2020. nov. 1. 20:08
 16/33 anonim ***** válasza:
81%

Autót hitelre venni szerintem hatalmas hülyeség. Addig nyújtozkodj, amíg a takaród ér!

Mindig arra gondolok, hogy mit tesz az ilyen ember, ha balesetet szenved? Ott áll autó nélkül, jó nagy adóssággal. Na de OK, veled ez nem történik meg, akkor is előfordulhat, hgoy már nem tudod fizetni a hitelt: a svéd koronás ügy után emlékszem, hogy tucatnyi használt autót árultak, amin még volt hitel, az új áránál drágábban... hát sok sikert.

Szóval: készpénzzel vettem.

Lízing esetleg még működőképes konstruckió lenne, de hitel soha.

2020. nov. 1. 20:10
 17/33 anonim ***** válasza:
51%
#15: a 12-es nem hitelt ír le, hanem lízinget. A hitelnél az autó a te tulajdonodban van és amíg nem fizeted vissza az egészet, addig él a szerződés. Ő azt írja, hogy ha megunja, leváltja másik autóra, azaz valamilyen lízing szerződése van.
2020. nov. 1. 20:12
 18/33 anonim ***** válasza:
0%
17: nem. Nekem hitelem van. A lízing a legtöbb esetben (nem mindig) előre meghatározott időtartamra van. A hiteles autó a te neveden van. Bármikor becserélik neked a szalonban, kifizetik a maradék hitelt belőle, ha marad még pénzt azt beszámolják a következőbe.
2020. nov. 1. 20:16
 19/33 anonim ***** válasza:
80%

18: A szalon piaci áron veszi be a használt kocsidat? A banknak ha ilyen módon végtörlesztesz elengedi a fennmaradó futamidőre a kamatokat és minden egyéb kezelési költséget? Mert ha másik autót veszel, arra gondolom új hitelszerződést kell kötnöd.

Ha a szalon is keresni akar a használt, pár éves kocsidon, és kevesebbet ad érte + a banknak is fizetsz pluszban, akkor nem látom, hogy ez miért olyan jó üzlet. Még egy dolog eszembe jutott: nem tudom nálatok hogy van, de úgy tudom, hogy a törzskönyv addig a banknál van, amíg nincs rendezve a hitel. Anélkül pedig elég nehézkes eladni a kocsit.

2020. nov. 1. 20:23
 20/33 anonim ***** válasza:
100%

Tehát nézzünk egy konkrét példát: veszel egy 10 millió Ft értékű autót. Banki kamatokkal együtt 12 milliót kell visszafizetned évek alatt.

Használod 2 évig a kocsit, úgy döntesz lecserélnéd, odaadod a szalonnak. Addig is fizetted a részleteket, a 12 milliós tartozásból már csak 10 millió van. A szalon a 2 éves használt kocsit 6 millióra értékeli. Mert újonnan 10 milliós autóra nyilvánvalóan nem fog 2 évesen 10 milliót adni. Ennyit odaad neked. A 6 milliót odaadod a banknak. A 10 milliós tartozásodból van még 4 millió.

Tehát évekig fizetted a törlesztőket, nincs autód, de lett 4 millió forint adósságod. Ezzel hogy leszel beljebb?

Vagy én értek valamit félre?

2020. nov. 1. 20:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!