Hitelre vetted az autódat vagy készpénzben?
Elsőt kp-ra. 1 millió alatti volt.
A másodikat kb. 75% önerővel hitelre. (3+ milliós használt autó)
Most akkor mit jelöljek?
Új autó 9,1M Ft értékben, 2018-ban. Nem vettem fel hitelt, mert:
- Volt ennyi megtakarítás a bankszámlámon.
- Fő ok: Bőven elég volt ezt az összeget kifizetni. Ha csak 5% a THM és 5 évre veszem fel a hitelt, semmilyen más plusz költség nincs, az is több mint 2,2 millió forint plusz kiadás lett volna. Ezzel az összeggel tudok mást is kezdeni, mint hogy valamelyik bankot támogassam.
- Nem akartam, hogy évekig a bank autóját hajtsam. Így nem vagyok köteles rá drága Cascot sem kötni. Nem kell rettegnem, hogy mi van ha totálkárosra törik, ellopják, stb, én meg évekig fizethetek a banknak a semmire. Így a saját tulajdonom, azt csinálok vele amit akarok, a saját felelősségem. Ha pár év múlva el akarnám adni (nem tervezem) sokkal egyszerűbb így, mint hitellel terhelve.
Miért turkálsz mások zsebében?
Egyébként az elsőt szülinapra kaptam (25 éve egy használt Trabit, ami a sógoromé volt), a másodikat, egy Wartburgot saját pénzből vettem, amit lecseréltem egy használt "F" Astrára 60% önrésszel, de a hitel lejárta előtt végtörlesztéssel kifizettem a maradékot, aztán volt egy "G" Astrám, amire 800 hitelt vettem fel, a mostani (nem mondom meg hogy mi) pedig szintén saját zsebből van.
Remélem kielégítő választ tudtam adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!