Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Városba van értelme az erős...

Városba van értelme az erős autónak?

Figyelt kérdés

Sokszor látni a városban pl. anyucikat nagy teljesítményű autókban vagy SUV-okban.

Városban ki lehet használni az erős autót? 150-200 lóerőt ki lehet huzatni ott?

Vagy ez inkább a villantásról szól, hogy mutassák, hogy ők vagy a férjük meg tudják venni, és egy kisautó is elég lenne nekik?

2020. okt. 28. 08:14
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
100%

14-es!

Nem a kérdezőnek válaszoltam, hanem annak, aki azt írta, hogy azért nem tetszenek nekem az SUV-k, mert irigy vagyok és nincs rávalóm. Ezek szerint ő jobban mint én magam, ami azért elég érdekes.

SUV-ből is van 30 milliós és hagyományos építésű autóból is.

A Vitara vagy Daciát azért hoztam példának mert árban az van közelebb ahhoz a hagyományos autóhoz, amit vettem, nem egy Q7. Ha annyira SUV-ra vágytam volna, vehettem volna ezekből is és még olcsóbb is lett volna. Egyébként ezek nem SUV-k? Mert szerintem azok. Van belőle 150 lóerős változat? Van. Tehát a kérdező paramétereinek is megfelelnének. Ráadásul a Q7-es ha jól tudom 211 lóerőtől indul. Nem akarok szőrszálat hasogatni, de az nincs 150-200 lóerősben.

Céges autóként vezettem évekig valódi terepjárót (L200), 99%-ban nem terepen, hanem norál közúton. Az 180 lóerő körüli volt. Ennek ellenére nem igazán lehetett érezni, mert majd 2 tonnás dög volt. Nem volt választási lehetőségem, alkalmazottként ezt kaptam. Köszönöm szépen, de saját autónak, mindennapi használatra biztos, hogy nem ilyet vennék magamnak akármilyen "irigy" is vagyok rá.

2020. okt. 28. 09:49
 22/33 anonim ***** válasza:
86%

1 mondattal elintézve: városban nincs értelme az erős autónak, mert ha betartanánk a sebességhatárokat, akkor néhány 70 km/h-s szakasztól eltekintve 50 km/h a maximális sebesség lakott területen belül. Ezt pedig egy robogó is képes elérni és tartani.

Ha azt nézzük, hogy az ilyen autó a kivagyiságot tükrözi, hogy a szomszédnak és a külvilágnak azt mutassuk és jelezzük vele, hogy mi többek vagyunk - akkor természetesen van értelme. Azt hiszem mi magyarok ebben nagyon jók vagyunk. Mondjuk elég unalmas is lenne a város összképe, ha mindenki ugyanolyan autóval közlekedne.

Szóval aki ilyenben érzi jól magát, vegye meg - csak egyet ne felejtsen el, normálisan közlekedni vele. Bizonyos márkák esetében az index használat teljes mellőzése, a buszsávon haladás teljesen természetes. Pedig attól, hogy X Y autómárkával közlekedsz, még nem leszel különb a többinél, csak ezt sajnos nagyon sokan elfelejtik...

2020. okt. 28. 10:01
 23/33 anonim ***** válasza:
49%

Nem hogy a városba de szinte sehová nincs értelme.

Ami szabályok vannak és ha azokat betartjuk, azt egy 1-1.5-ös is tudja.

Sőt egyszer olvastam és el is gondolkoztam rajta hogy valaki minél nagyobb, drágább autót vesz annál inkább nem jár vele például kirándulni.

Amíg egy családi kombival vagy egyterűvel járnak a családok fel a hegyekbe megpakolva adiig egy x5-tel már nem megy a család kirándulni.

Mi szoktunk járni a környező országokba és sose találkozok BENTLEY-vel, RR-szal vagy Ferrarival.

2020. okt. 28. 10:02
 24/33 anonim ***** válasza:
31%

Csak a maga mutogatás a lényeg ezeknél.

A volt főnököm is a 24 millás mercivel csak bement reggel, sütötte a nap egésznap , majd este haza ment vele, ami kb 4 km volt.

De soha nem ment ki még a megyéből se, nem hogy küldöldre elvitte volna a családot kirándulni.

2020. okt. 28. 10:05
 25/33 anonim ***** válasza:
21%

Ti tényleg nem értitek? Úgy beszéltek, mint a 10 éves kisgyerekek a "mennyi a végsebessége?" kérdéssel...

NEM azért előnyös egy jól motorizált autó, mert "gyorsabban megy".

Az anyósom 13 éves, 1.4-es Seat autója is tartja a 180-at. 150-et szerintem a leggyengébb régi Swift is.

A különbség az, hogy ki tudsz-e lőni, van-e erőtartalék, bátrabban előzhetsz-e.

2020. okt. 28. 10:18
 26/33 anonim ***** válasza:
80%
25. Városban nem kell kilőni, se száguldozni. Amúgy az ilyen nagy teljesítményű "autópályára való" hosszabb utakra való autóknál, tönkre is teszi az autót a városi zötyögés mert nem arra van kitalálva.
2020. okt. 28. 10:22
 27/33 anonim ***** válasza:
73%

#25: VÁROSBAN... Hova lősz ki? 70-ig bármilyen kocsi kihúzatható 2-esben, városba nagyon-nagyon bőven elég 100 LE.

Max a 4WD ami a városi kilövést segítheti, de ha azt kihasználod akkor nagyon bénán és veszélyesen vezetsz, inkább tanulni kéne...

2020. okt. 28. 10:26
 28/33 anonim ***** válasza:
69%

250 lóerős gépem van (5 másodperc alatt van százon) és alapból azt mondom, van valamennyi értelme: kényelmesebb, gyorsabban megoldható vele 1-1 szituáció, lassú járművek egyszerűbben előzhetők, illetve meg tudsz csinálni pár olyan szabályos manővert, amit gyengébb autóval nem tudnál

de egyébként néha vezetek egy kis 70 lóerős gépet is, azzal is ugyanúgy el lehet közlekedni, de jobban szeretem az erőset, praktikusabb

egyébként fontos különbség, hogy drága, vagy annak tűnő autóval szemben máshogy viselkednek az utakon, ez nem közvetlenül az erősebb motor miatt van, de drágább autó = erősebb motor, szóval a gyakorlatban mondhatni de

2020. okt. 28. 10:31
 29/33 anonim ***** válasza:
71%

25. Te meg olyan vagy mint az óvodás, még brummogsz is mellé!!!

Mit ki lőni??

Tudod egyáltalán hogy városban ennek semmi értelme. !!!

2020. okt. 28. 11:08
 30/33 anonim ***** válasza:
79%

Egyrészt 200 ló egy 2.2 tonnás suv-ban az nem annyira erős, de cserébe nem gyors. 200 ló egy tonnás autóban az mondjuk már relatíve fürge.

Másrészt valaki írta hogy ezek jók mert átlátod a forgalmat bennük meg ilyenek. aha, és hogy látod át jobban a forgalmat ahol lassan mindenki SUV-val jár? Ugyanúgy látod át mint 20 éve amikor mindenki kisautóval járt.

Amúgy szépeket tudnak ezek borulni amikor két ilyen hülye összeakad, hányszor fekszik ilyen tetőn a villamossíneken? :D gyakrabban mint hiszed. :D

2020. okt. 28. 11:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!