Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autószerelőnek tanulnék...

Autószerelőnek tanulnék mennyire jó választás?

Figyelt kérdés

Most éppen egyetemre járok, de rájöttem hogy amit ott tanulok az mégsem érdekel.

Az autószerelő szakma az ami nagyon vonz azt szeretném megtanulni, csak nem tudom hogy a mai világban mennyire tudnék vele elhelyezkedni, vagy akár idővel mennyire tudnék egy vállalkozást kezdeni.

2020. okt. 26. 09:43
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem jo
2020. okt. 26. 09:43
 2/12 anonim ***** válasza:
82%

Ha ez érdekel, akkor vágj bele. Jó autószerelőre mindig szükség van!

A férjem pl egyetem után iratkozott be két éves képzésre, munka mellett csinálta meg az autószerelő szakmát, azóta tovább képezte magát és vizsgabiztos lett, most nyit saját vizsgabázist. Ebbe az irányba is lehet továbbmenni.

Vagy lehet pl az elektromos autókra specializálódni.

2020. okt. 26. 09:58
 3/12 anonim ***** válasza:

Az utóbbi időben nagyon felhígult a szakma.

Ha érdekel, és el tudod képzelni magad benne, akkor jó választás.

Érdemes elektronikai vonalra fokuszálni.

Vállalkozni viszont nem lesz könnyű, mert nagyon költséges egy komolyabb műhely elindítása

2020. okt. 26. 10:00
 4/12 anonim ***** válasza:
22%

Csakis akkor ha elhivatott vagy és érdekel...ha már gyakorin teszel fel ilyen kérdéseket akkor gyanítom nem annyira.

Magyarországon nem fogsz sokat keresni, ellenben sokat fogsz dolgozni, vállalkozni csak akkor ha már most ott van a zsebedben az elegendő pénz...

Maximum külföldön érné meg.

2020. okt. 26. 10:09
 5/12 anonim ***** válasza:
56%

A jó szakembert mindig keresni fogják, mert sajnos ritka.

Az elején nyilván alkalmazottként fogsz dolgozni szaré-hugyé' de akkor tanulsz bele, és már gyűjtheted az ügyfélkörödet közben, már mellékesben is elkezdhetsz KATA-zni is ha legálisan akarod, vagy csinálod ahogy legtöbben (feketén).

Az eleje biztos nehéz lesz, de utána már te mondod vissza a melókat, annyi lesz.

2020. okt. 26. 10:22
 6/12 anonim ***** válasza:

Ha nem elsőéves vagy, az egyetemet már fejezd be. Utána még mindig lesz bőven időd szakmát tanulni. Addig önszorgalomból sokat tanulhatsz az autószerelésről.

Mint minden szamkában, itt sem mindegy, hogy hol dolgozol és milyen papírjaid vannak. Pár év munkatapasztalat után mindenképp menjél el márkaszervizbe dolgozni és ott szerezz be minél több típushoz szerelői vizsgát (akárhogy is hívják ezeket az okleveleket).

2020. okt. 26. 10:47
 7/12 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem jó ötlet. Nekem is volt már ilyen gondolatom. De én 37 éves vagyok, már elkéstem a váltással.

Egyre több az autó az utakon. Szervizekben több hetes, hónapos előjegyzések vannak. Szóval munkád lesz bőven. Ha jól csinálod, szerintem simán megélsz belőle. Én a mérnöki diplomámmal, két nyelvvizsgával, 10 év munkatapasztalattal nem sokra mentem. Ha nem akarok a szülővárosomból disszidálni, akkor garantált bérminimumot fogok mindig keresni. Ráadásul az autószerelés sokkal jobban érdekel, mint amit csinálok.

Később, ha elektromos autók lesznek, vagy más lesz a jövő, szerelőkre akkor is szükség lesz.

Nem tudom az egyetemből neked mennyi van még vissza. Ha már abba belekezdtél, azt befejezném. És utána rögtön átképezném magam autószerelőnek. Huszon évesként simán belevágnék.

2020. okt. 26. 13:21
 8/12 anonim ***** válasza:
#7: 10 év munkával hol vagy még elkésve? még 30-40 év munkád hátra van :)
2020. okt. 26. 13:33
 9/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget, az egyetemből még 3 év van hátra mert sikerült sajnos csúsznom.
2020. okt. 26. 20:35
 10/12 anonim ***** válasza:
Mit tanulsz az egyetemen ?
2020. okt. 27. 15:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!