Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha messziről látod, hogy...

Ha messziről látod, hogy piros a lámpa, akkor gurulsz addig, vagy normál haladós tempóban mész, és ott lefékezel?

Figyelt kérdés

Én általában gurulni szoktam (sebességben, motorfékkel, hogy addig se fogyasszon), ha messziről látszik, hogy piros, hátha vált addig, és akkor nem kell újra elindulni. De gyakran mások mellettem kétsávos úton nyomják neki, elsuhannak mellettem, majd odaérve befékeznek, pedig ők sem jutnak hamarabb át.

Te melyik típusba tartozol? A gurulósba vagy a sietősbe? Ha az utóbbiba, akkor milyen meggondolás alapján?

2020. okt. 25. 10:00
 1/10 anonim ***** válasza:
81%
üresben gurulok h ne kelljen gázt adni mert a motorfék lelassízana és utána szakaszosz fékezés h ne melegedjen a fék szerekezet
2020. okt. 25. 10:05
 2/10 anonim ***** válasza:
94%
Ha nem jönnek mögöttem akkor gurulok, ha jönnek mögöttem is akkor normál tempoban.
2020. okt. 25. 10:28
 3/10 anonim ***** válasza:
96%
Erős forgalom esetén elmegyek a lámpáig és ott lassítok. Máskülönben motorfékkel közelítem meg, hogy addig se fogyasszon.
2020. okt. 25. 10:30
 4/10 anonim ***** válasza:
94%

Mindenképp lassítok. Motorfék, üresben gurulás, vagy csak kisebb gázzal haladás, ez mindig a körülményektől függ.

De van olyan is, amikor valamit akarok csinálni, pl. inni vagy a gps-t buzerálni és akkor inkább gyorsan odamegyek a lámpához megállni és így nem kell se félreállnom, se menet közben csinálni ezeket.

2020. okt. 25. 11:03
 5/10 anonim ***** válasza:
Mindig sebességben közelítem meg, hogy addig se fogyasszon. Ha lelassulok, pakolgatom lefele a sebességeket és ha kevés, fékezek is.
2020. okt. 25. 11:08
 6/10 anonim ***** válasza:
En beteszem uresbe es elvurulok a lampaig. Ha van mogottem vki akkor us ezt csinalom.
2020. okt. 25. 11:28
 7/10 anonim válasza:
92%

Sokaig uresben gurultam, aztan felhomalyositottak, hogy hulye vagyok :D

De egyebkent forgalomfuggo. Ha nem tartok fel senkit, nem kapkodok a lampaig.

2020. okt. 25. 11:28
 8/10 anonim ***** válasza:
83%
nem vagy hülye, jó az üresben gurulás kivéve 2 esetben: lejtőn lefelé és csúszos utakon télen. De minden más esetben üresben gurulj mert alapjáraton pihen a motor nem fulladsz le ha elfelejted kivenni, és nem kopik a kuplung a visszaváltogatástól. féket cserélni pár óra, kinyomócsapágyat pár nap.
2020. okt. 25. 11:32
 9/10 anonim ***** válasza:
65%
Üresen gurulni majd fékezni valóban hülyeség, mikor sebességben hagyva motorfékkel fokozatosan lelassulva nincs benzinfogyasztás (mivel a kocsi mozgása hajtja a motort), míg üres gurulás során a motor alapjáraton fogyasztja a benzint. Persze ettől a plusz fogyasztástól nem kell feltörni a malacperselyt.
2020. okt. 25. 17:37
 10/10 anonim ***** válasza:
77%
igen de motorfékkel hamarabb megáll és ha messze vagy akkor megint gázt kell adni hogy előre menj és akkor ugyan ott van mint üresben gurít. szóval nincs egyértelmá válasz autófoggü
2020. okt. 25. 18:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!