Mit jelen az, ha egy autó hirdetett állapota "Normál"?
A hahu-n sokszor ez van megadva, és ha vesszük a többit (Normál, Kitűnő, Megkímélt, Újszerű, Sérülésmentes), akkor a normálból joggal gondolhatunk arra, hogy nem sérülésmentes, nem megkímélt, stb, vagyis ha a a kereskedő is csak ezt meri ráírni, akkor jobb inkább elkerülni a Normál állapotjelzésű autókat?
Felteszem, ha ránézésre rendben lenne, akkor jobbat adna meg, mint Normál.
Értékelhetetlen kifejezés.
Az egyik ismerősömnek az a "normál állapot", hogy minden hétvégén babusgatja az autóját. Polírozgat, porszívózik, szilikonoz, motorteret síkál, stb.
Ezzel szemben a közvetlen garázsszomszédom autója talán évek óta nem volt mosva/takarítva, szinte minden elemen van kisebb-nagyobb leverés.
Számára pedig ez a normál állapot.
Szóval a fene sem tudja. :)
Szerintem a hahun a normál az alapértelmezett.
Az általad felsoroltak (újszerű, kitűnő, stb.) mind a normálon belül vannak
Azt, hogy nem elég szép/jó állapotú ahhoz, hogy helyette "kitűnő" vagy "újszerű" legyen írva, más szóval erősen használt állapotú.
Bár mindenhol más, én egyszer beszámíttattam egy igazi rothadó mocsok szeméthegyet (aminek igazából a bontóban lett volna a helye, de adtak érte egy százast a kereskedésben), purhabbal kitömött alváz, kb semmi nem működik. 2 hónap múlva látom meghirdetve normál állapotúként, 250-ért. Nem azért, lehet hogy jól megcsinálták, de ennek ott már a bontóban lett volna a helye. :D
"Az általad felsoroltak (újszerű, kitűnő, stb.) mind a normálon belül vannak"
A Normálon belül is van egy Normál, a külső Normál csak fedőkategória, nem az jelenik meg.
Valóban, igaz. De az is lehet, hogy feladásnál ha nem módosít rajta, vagy nem tudja eldönteni simán meghagyta hogy normál.
Egyébként általánosságban kérdezed, vagy van konkrét kiszemelt autó/hirdetés, és azért? Mert ha utóbbi akkor egyszerűbb lenne ha vetünk rá egy pillantást.
Ha pedig kereskedő hirdeti, akkor onnan is eldönthető (legalábbis következtethető), hogy a további járműveinél amiket még árul, mi van megadva.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!