Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szoktátok tölteni az aksit külön?

Szoktátok tölteni az aksit külön?

Figyelt kérdés
Én nyáron nem. Ilyenkor télen meg kb havonta leviszem a töltőt és feltöltöm a kocsiban 100%-ra.
2020. okt. 23. 10:54
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem, nincs rá szükség.

Ha valaki csak rövid távon használja az autót, akkor indokolt lehet, egyébként nem.

2020. okt. 23. 10:57
 2/11 A kérdező kommentje:

Nekem napi 2x8 km. Esetleg hétvégén 2x30 km.

Így indokolt lehet?

2020. okt. 23. 11:03
 3/11 anonim ***** válasza:
28%
Igen, de bőven elég évente egyszer teljesen feltölteni.
2020. okt. 23. 11:06
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem, fölösleges. Vegyél szivargyújtóba helyezhető volt mérőt, ha aggódsz miatta.
2020. okt. 23. 11:12
 5/11 anonim ***** válasza:

ha rövid utakon használod akkor télen mikor folyamatosan nagyon hideg van, érdems rátölteni

Volt már hogy rátöltöttem, mert éreztem hogy lassaban forgatta az önínditót(télen)

2020. okt. 23. 11:40
 6/11 anonim ***** válasza:

32 éve vezetek, és eddig egyszer töltöttem rá, akkor sem volt értelme, mert egy csereérett akku élettartamát egy héttel meghosszabbítani nem tartozik az értelmes dolgok közé.

Jellemzően heti 1-2 alkalommal használom a kocsit, 10-20 km távokra. Ilyen használat mellett nincs szükség töltögetésre. A napi 2x8 mellett sincs. Átlagos viszonyok között az napi 2x15 perc használat.

Ha valaki normálisan vezet (nem kapcsol fel már 1500-2000) körül), és nincs a kocsiba semmi extra fogyasztó belebuherálva, akkor ennyinek elegendőnek kell lenni. A generátor fel fogja tölteni. Ugyanezzel a kocsimmal régebben napi 2x5 volt, hétvégén 2x12 a megtett út, sosem kellett rátölteni.

2020. okt. 23. 11:58
 7/11 anonim ***** válasza:

Nem szoktam.

Év végén az ünnepek alatt általában két hetet itthon vagyok. Olyankor áll a kocsi (modern dízel) a hidegben. Városon belül pár km-re nem szoktam használni. Soha nem töltögettem még rá külön. Két hetet így is mindig simán kibírt, gond nélkül indult.

2020. okt. 23. 14:25
 8/11 anonim ***** válasza:
91%
Nem, abszolút hülyeségnek tartom. Azt a kevés áramot, amit indításnál levesz az önindító az akkuból, 1-2 km alatt visszatölti a generátor.
2020. okt. 23. 16:11
 9/11 anonim ***** válasza:
Természetesen igen. Viszont az régi töltőket el kell felejteni,vezérelt "okos" töltőt használj.~12,4V alatt megindul a lassú,de biztos szulfátosodás,ami szépen az akku halálához vezet.3-4 éves akkunál már egy átlag user egyáltalán nem csodálkozik ha cserés az akku hiszen "öreg",pedig kis odafigyeléssel akár megduplázható egy akku élettartama.
2020. okt. 24. 14:33
 10/11 anonim ***** válasza:
Nekem 11 évet tarott a gyári akku, hogy, hogy még icipicit sem próbáltam rá vigyázni. Rövid távokra is rendszeresen használtam. 8 voltam
2020. okt. 24. 16:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!