Szoktátok tölteni az aksit külön?
Nem, nincs rá szükség.
Ha valaki csak rövid távon használja az autót, akkor indokolt lehet, egyébként nem.
Nekem napi 2x8 km. Esetleg hétvégén 2x30 km.
Így indokolt lehet?
ha rövid utakon használod akkor télen mikor folyamatosan nagyon hideg van, érdems rátölteni
Volt már hogy rátöltöttem, mert éreztem hogy lassaban forgatta az önínditót(télen)
32 éve vezetek, és eddig egyszer töltöttem rá, akkor sem volt értelme, mert egy csereérett akku élettartamát egy héttel meghosszabbítani nem tartozik az értelmes dolgok közé.
Jellemzően heti 1-2 alkalommal használom a kocsit, 10-20 km távokra. Ilyen használat mellett nincs szükség töltögetésre. A napi 2x8 mellett sincs. Átlagos viszonyok között az napi 2x15 perc használat.
Ha valaki normálisan vezet (nem kapcsol fel már 1500-2000) körül), és nincs a kocsiba semmi extra fogyasztó belebuherálva, akkor ennyinek elegendőnek kell lenni. A generátor fel fogja tölteni. Ugyanezzel a kocsimmal régebben napi 2x5 volt, hétvégén 2x12 a megtett út, sosem kellett rátölteni.
Nem szoktam.
Év végén az ünnepek alatt általában két hetet itthon vagyok. Olyankor áll a kocsi (modern dízel) a hidegben. Városon belül pár km-re nem szoktam használni. Soha nem töltögettem még rá külön. Két hetet így is mindig simán kibírt, gond nélkül indult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!