Mit lehet tenni (valszeg) cellazárlatos autóakkuval?
Átirányítottak ide, hátha itt több választ kapok és előre jutok.
A tünetek 1.: egyik nap késő délután hazaértem, garázsba leparkoltam, reggel 12 óra múlva már nem indult. De olyan szinten nem, hogy a digit kijelző kikapcsolt, ha megnyomtam a start gombot.
Na, motorház fel, multi bekapcs... Hát ez nem lehet.. 6.4V az akkuban.
Tünetek 2. :Hát mondom ez nem igaz. Kiveszem gyorsan, töltőre rádugom, (13.2V 3a-res töltőm van csak) 13.2 nél leveszem, rámérek 12.82, másodpercenként csökken 1 század voltot. pár perc múlva 11.81-en áll, de még mindig nagyon nagyon lassan, de csökken századokat
Mit tegyek? maximum jel alatt van az elektrolit szint.
Pedig ez cserés lesz nagyon hamar.
Nem tudod megcsinálni, az is egy külön szakma és megfelelő speciális szerszámok, anyagok kellenek hozzá.
https://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__autok-motorok__10..
Pedig venni fogsz másikat.
Na elvileg kész. Az aljától 1cm-re levágtam, épp, hogy csak a műanyag jöjjön le. az ólomlemezeket kiráncigáltam, a bélést külön kimostam szódabikarbónás desztillált vízzel.
Lefolyóba tilos önteni a savat!
Minek kellene kiöntenem? egy tölcsérbe raktam egy vattagombócot, azon átöntöttem. víztiszta, átlátszó lett a végeredmény. Azt fogom visszatölteni, egy kis desztillált vízzel dúsítva :)
Le lehet venni a tetejét ott, ahol sorba vannak kötve. Hülye azért nem vagyok :(
Ennek amúgy is az alján van gyárilag a műanyag doboz ragasztása
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!