Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mit lehet tenni (valszeg)...

Mit lehet tenni (valszeg) cellazárlatos autóakkuval?

Figyelt kérdés

Átirányítottak ide, hátha itt több választ kapok és előre jutok.

A tünetek 1.: egyik nap késő délután hazaértem, garázsba leparkoltam, reggel 12 óra múlva már nem indult. De olyan szinten nem, hogy a digit kijelző kikapcsolt, ha megnyomtam a start gombot.

Na, motorház fel, multi bekapcs... Hát ez nem lehet.. 6.4V az akkuban.

Tünetek 2. :Hát mondom ez nem igaz. Kiveszem gyorsan, töltőre rádugom, (13.2V 3a-res töltőm van csak) 13.2 nél leveszem, rámérek 12.82, másodpercenként csökken 1 század voltot. pár perc múlva 11.81-en áll, de még mindig nagyon nagyon lassan, de csökken századokat

Mit tegyek? maximum jel alatt van az elektrolit szint.

2020. okt. 21. 22:46
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Pedig ez cserés lesz nagyon hamar.

Nem tudod megcsinálni, az is egy külön szakma és megfelelő speciális szerszámok, anyagok kellenek hozzá.

2020. okt. 22. 07:12
 12/16 anonim ***** válasza:
2020. okt. 22. 07:20
 13/16 A kérdező kommentje:

Na elvileg kész. Az aljától 1cm-re levágtam, épp, hogy csak a műanyag jöjjön le. az ólomlemezeket kiráncigáltam, a bélést külön kimostam szódabikarbónás desztillált vízzel.

Lefolyóba tilos önteni a savat!

Minek kellene kiöntenem? egy tölcsérbe raktam egy vattagombócot, azon átöntöttem. víztiszta, átlátszó lett a végeredmény. Azt fogom visszatölteni, egy kis desztillált vízzel dúsítva :)

2020. okt. 22. 11:15
 14/16 anonim ***** válasza:
Na akkor megvan oldva a probléma, gondolom kérdező örülsz.
2020. okt. 22. 14:35
 15/16 anonim ***** válasza:
Kamu, az aljáról hogy rángattad ki az ólomlemezeket? Utána hogy olvasztottad vissza az olomlapok tetejet?
2020. okt. 22. 19:36
 16/16 A kérdező kommentje:

Le lehet venni a tetejét ott, ahol sorba vannak kötve. Hülye azért nem vagyok :(

Ennek amúgy is az alján van gyárilag a műanyag doboz ragasztása

2020. okt. 22. 21:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!