Mit lehet tenni (valszeg) cellazárlatos autóakkuval?
Átirányítottak ide, hátha itt több választ kapok és előre jutok.
A tünetek 1.: egyik nap késő délután hazaértem, garázsba leparkoltam, reggel 12 óra múlva már nem indult. De olyan szinten nem, hogy a digit kijelző kikapcsolt, ha megnyomtam a start gombot.
Na, motorház fel, multi bekapcs... Hát ez nem lehet.. 6.4V az akkuban.
Tünetek 2. :Hát mondom ez nem igaz. Kiveszem gyorsan, töltőre rádugom, (13.2V 3a-res töltőm van csak) 13.2 nél leveszem, rámérek 12.82, másodpercenként csökken 1 század voltot. pár perc múlva 11.81-en áll, de még mindig nagyon nagyon lassan, de csökken századokat
Mit tegyek? maximum jel alatt van az elektrolit szint.
Neeem, nem csere. Az a kérdés, hogy mit kell tenni vele, hogy a cellazárlatot megszüntessük? Azon kívül, hogy kimossuk...
Cserélni mindenki tud.
"De minden javítható :D"
Levágod az alját, kiöntöd az akkusavat a lefolyóba, kicseréled benne a bélést, visszaragasztod az alját, feltöltöd akkusavval és boldogan használod..
Ha cellazárlatos akkor annyi ólom/ólomszulfát folyt le a lemezekről az akku aljába, hogy két lemezt összezár.
Inkább ne adj neki ilyen hülye ötleteket, hogy akkusavat öntse a lefolyóba...
Ja, és kérdező, jól ragaszd majd vissza az alját, mert ha egy kicsit is szivárog, akkor az hamar megeszi majd a két éves autódat.
#7: gondoltam átmegy az irónia..
Nem lehet visszaragasztani az alját ha levágja és bélést sem tud cserélni benne :D
Felülről kell, de ilyenkor csak a cellák cseréjével érdemes. Itthon nem tudok senkit aki ilyennel foglalkozik, kb ez a folyamata a teljes felújításnak: [link]
Amúgy az új meg a rége akksi anyaga is kb megegyezik, lehúzás az egész. De annyira nem drága hogy valaki ráállt volna a javításra, pedig megildható..
Az aljat kivagni a legnagyobb butasag..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!