Mi miatt buktatnak meg rögtön B-s forgalmin?
A nyilvánvaló veszélyes helyzeteket kívül(amikor az oktatónak BÁRMILYEN módon be kell avatkoznia), az elsőbbségadás elmulasztása a z első helyezett.
MINDEN útvonalban van "nehezen" felismerhető elsőbbségadási helyzet.
Ez lehet pl. egy nagyáruház parkolójában is...azt gondolod mehetsz szép lassan,de "elfelejted",hogy ha nincsen táblája akkor a parkolóból kihajtó jobbról érkezőnek elsőbbsége van...
Valós példa még sok van/lehetséges,de "nálunk" erre kell figyelnie a vizsgázónak.
Engem a kontaklencse hianya miatt. Arra se emlekeztem hogy valaha volt, de az orbosiban mai napig benn van:D
Masodikra ugyanaz a vizsgabiztos volt, hibapont nelkul engedett at pedig tok szarul ment...
Beírod a Google-ba, hogy "B kategória vizsgalap", letöltöd a megfelelő képet, és tanulmányozod...
Gyakorlatilag a vizsgabiztoson múlik, hogy mit néz el, egy záróvonal érintéséért is simán megbukhatsz (közlekedési szabályt sértett), de el is nézhetnek hibát - erre ne alapozz, ne is foglalkozz a vizsgabiztossal.
Forgalmi vizsgán a szabályokat betartva kell közlekedni, arra kell törekedni, ne érdekeljen, hogy más mit gondol, ha nem előzöd meg a biciklist, ha az szabályosan nem hajtható végre.
Nem érdekes...
a 2. hozzászólót miért pontoztátok le?!?
Szerintem példát írt...
Vag ez is "olyan" több nickes,sajátpont szerzős kérdés?!?
Szegély, patkára való ráhajtás. Rögtön bukta. Én pár órával a vizsgám előtt ki is akasztottam az oktatóm, mert egymás után 2x is felhajtottam a patkára. :D Mondta is, hogy ez rögtön bukás. Szerencsére a vizsgára összeszedtem magam.
De akkor ha az autó kezelése eltereli a figyelmed, az is bukta, az indexelés kihagyása, az is, ha egyirányú utcából nem bal oldalról kanyarodsz balra... stb. Keress rá neten, írja min buktatnak rögtön.
#7: Te kevered a járdát a paDkával.
Az útpadkára nem tilos ráhajtani.
#8: ha az aszfaltról leszédülsz a padkára az azonnal bukás.
egyébként meg a köznyelvben a beton járdaszegélyt hívják padkának, szóval nem kell köteledni
Index kinn marad, vagy nem indexelsz, stb. Tényleg rajta van a vizsgalapon.
Bár ott is vannak kiskapuk.
Engem buktattak kicsi oldaltávért, ilyen indokksl, hogy "veszélyhelyzetet teremt, vagy balesetet okoz..."
A következő vizsgán hasonló szitu volt, de ugyanaz volt a vizsgabiztos. Itt már csak 1 hibavonalat húzott be. Megjrgyzem az azelőtti vizsgán is csak hiba lett volna, nem instant bukó.
De mindegy. Kiköszörülte a csorbát azzal, hogy átmentem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!