Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen vezetési stílust...

Milyen vezetési stílust igényel az autó, ha menet közben regenerál a DPF szűrő?

Figyelt kérdés

Van egy 2014 es évj. VW, 1.6 Crtdi autóm.

Bár hosszabb utakra is használom, a napi munkábajárás kb 15 km városban, is megy.

Heti 1-2x veszem észre hogy regenerál, abból, hogy jobb a gázreakció, és megemeli az alapjárati fordulatot.

Kérdés: ha ez éppen városban jön rá, pl munkába menet reggel, mikor nincs idő / mód arra, hogy "jól megküldjem autópályán" hogyan vezessem?

Most azt próbálom, hogy magasabb fordulaton tartva, pl 2-esben 2500 körül autózok vele 50 nel (ugye városban vagyunk).... (próbálva imitálni az autópályás körülményt)

Ha így nem, akkor városban mit tehetek, ha észreveszem, hogy regenerál. Félreállni sem lehet, mert úgy tudom alapjáraton ha csinálja az sem jó...

2020. okt. 16. 12:08
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

9 vagyok.

Apám 1.6 CRTDI-je 3 éve volt frissítve Németországban. Abszolút semmi baja nem volt azota sem. Ax EGR szelep az kopó alkatrész minden 1.2 és 1.6 CRTDI-n, ha volt frissítve, ha nem, úgyis be fog dögleni (nekünk speciel még a gyári van).

2020. okt. 17. 07:34
 12/17 A kérdező kommentje:
igen, volt rajta szofverfrissítés, és ráadásul nem is magyarországon, hanem még külföldön, ahonnan behozták.
2020. okt. 20. 08:08
 13/17 Wadmalac ***** válasza:

Gondolom éppen azért frissítettek, mert kiderült, hogy túl ritka a regenerálás és eltömődik az egész a búsba.

Az EGR megdöglésével nem látok összefüggést. Az éppen a koromba döglik bele, az meg ettől csak kevesebb lesz.

Szerintem csak téves összekapcsolás.

2020. okt. 20. 08:31
 14/17 anonim ***** válasza:

Az EGR szelep tönkremegy ezeken frissítés nélkül is, ez biztos infó.

11es voltam.

2020. okt. 20. 13:50
 15/17 A kérdező kommentje:

tényleg, ha már itt tartunk,

érdemes az EGR-t kiszedni, és kitisztíttatni?

olvastam hogy néha szokták ezt, egyfajta megelőzésképp, hogy kiszedik, és kitisztítják valami oldatba, és visszaszerelik.

érdemes megbontani, ha működik, vagy az autó úgy is jelzi ha igényli a törődést? (legalábbis ezen tekintetben)

2020. okt. 21. 09:33
 16/17 Wadmalac ***** válasza:

Ez egy szolenoidra tett szelep. Egyszerű, mint a fakocka.

Csak a mozgatásánál elkezd lerakódni a korom, egy idő után elkezd szorulni, leégeti a tekercsét vagy simán nem nyit-zár rendesen.

Nincs rá "gyári" időszakos karbantartási leírás szerintem. A gyártók ezt fogyóeszközként kezelik.

Amikor pc-re dugva már kimutatható a szorulása, gyakran már késő a tisztítás, a sérülés komolyabb annál, hogy egy tisztítás rendbe rakja.

Nem tudom, mennyi leeht az az idő amennyinként rendszeresen tisztítva "örökéletű" lesz.

2020. okt. 21. 09:51
 17/17 anonim ***** válasza:

Kitisztítani kilehet. Azt szoktam mondani, hogy egyszer ki lehet tisztítani. Ha utána is rossz lesz akkor csere újra.

De mintha rémlene, hogy utána fel kell újra tanítani.

2020. okt. 21. 15:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!