Ha vezetni tanul az ember, heti hány óra ajánlott?
Az egy órás gyakorlásoknak viszont azért kétséges az értelme, haszna, mert mi fér bele a 45-50 percbe?
Néhány perc a legjobb esetben is eltelik a szükséges beszélgetéssel (mit fognak gyakorolni, mire kell figyelni, később milyen hibák voltak)... legyen ez csak 5 perc
Városi közlekedésben számítani kell arra, hogy lámpáknál állva is percek mennek el a gyakorlásból, marad a valós gyakorlásra 20-25 perc, amiből több mint a fele "nyugis, eseménytelen" vezetés.
A 2x45 perc simán vállalható, akár még pihenő nélkül is, de a két óra között általában van egy 10-15 perces szünet, amikor lehet lazítani, megbeszélni a felmerült kérdéseket, és azért a két órában már a valós gyakorlás ide is elfogható idő (ha az oktató nem csalja el)
Az elején heti 2x2 óra bőven elég, mert annyi az információ, hogy kell idő, míg feldolgozza az ember agya. Utána jöhet a heti 3x2 óra, de alap lenne szerintem a heti 2x2 óra. Én vizsga előtt az utolsó héten 1 nap kivételével végig mentem, tehát 4x2 órát. Viszont 2 óra kell egyben, az 1 nagyon hamar elmegy, főleg forgalmasabb időszakokban.
(2 óra alatt 2x45 percet értek.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!