Ha vezetni tanul az ember, heti hány óra ajánlott?
Egy alkalommal 2 óra (2×45 perc).
Hetente 2-3 alkalom.
Gyakori, hogy lényegesen kevesebb, ritkább a gyakorlás, de nincs is meghatározva annak üteme.
Ami neked megfelelő.
Nincs erre vonatkozó hivatalos ajánlás.
Fura, hogy senki nem írta, hogy nagyrészt az oktatón múlik mennyit oszt be.
Nekem heti egyszer volt 2 óra de volt, hogy csak 1 órát tudott vállalni.
Trógerség de ez van. 38 órát vettem. 6 hónapba telt. :\
Bár legalább vizsgán elsőre átmentem mindenféle trükk nélkül.
Ha valaki nagyon lelkes, és várja a következő alkalmat, akkor a heti 5-6 sem lehet nem megterhelő.
Aki viszont lassabban dolgozza föl az információkat, vagy szeret mindent többször átgondolni, annak lehet hogy a heti egy alkalom is sok. Vérmérséklet és persze oktatói beosztás kérdése.
Pl. egyik ismerősöm most jár vezetni, és van úgy, hogy 8-10 nap is eltelik a két vezetés között!
Nekem szerencsém volt, három hét alatt az egészet letudtam.
(persze -anno- más időszak volt, más elvárásokkal)
Ha abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy az oktatódon nem múlik, ő tud gyakran foglalkozni veled, majd a személyes tapasztalatok alapján eldöntitek, mennyire gyakran van értelme a gyakorlásnak.
Kevés tanuló bírja a napi terhelést, többségüknek a gyakorlás után szüksége van legalább egy nap kihagyásra, pihenésre, esetenként még többre is.
Rajtad, és az oktatón is múlik, megbeszélitek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!