Az átlag dízel autó tulajdonos miért hiszi azt, hogy nagy hodályokkal 4 literrel elmennek 100kmeket?
Ha még életedben nem volt dízel autód, mit hisztizel???
Budapestről Pécset megjártam régebben oda vissza dízel f astrával kb 3.5 literes átlaggal, országutas, 90-100-as tempó.
De városon keresztül is rendszeresen 4 liter jött ki átlagban.
Mostani dízel renault se fogyaszt sokkal többet nekem nyugdíjas tempóban.
Mert kb mindenki mániákus hazudozó ilyen téren meg még fizikából is gyenge... :D
Ezeket én már fel sem veszem.
Van a mondás h a szomszéd autója mindig 2 literrel kevesebbet fogyaszt 😁
Felesleges kompenzáció komolyabb erősebb dizelautóknál 4 literes fogyasztással vagizni, reális körülmények között nem eszik annyit, abban jók h mondjuk pályán is jó menetteljesítmények mellett 5.5-6 litert tudnak fogyasztani
Én sem értem, mért jó a ténylegesnél alacsonyabb értékekkel dicsekedni. Ez olyan lehet, mint hogy bemondásra mindenkinek 22 centis a farka és mindenki havi fél milliót keres.
Aztán vannak azok, akik saját magukat verik át azzal, hogy az autó kijelzőjén lévő értéket veszik alapul és lusták arra hogy a tankoláskor utánaszámoljanak a tényleges értéknek.
Nekem egy kompakt 5 ajtós alsó-középkategóriás dízelem van. Nem mondanám "nagy hodálynak". Nem is egy elavult őskövület, mert 2018-as autó. Nem versenyautó, de azért nem is szánalmasan gyenge a maga 160 lóerejével. Pályán tartós 140-es tempónál inkább 6 felé közelít a tényleges érték. Egyáltalán nem vagyok vele elégedetlen. Előző autóm is dízel volt, céges autók közül is jó pár dízelt vezettem. Van összehasonlítási alapom, tudom mi a realitás.
18, de mennyivel?
180kmh? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!