Melyik autók biztonságosak?
Sziasztok!
2-3 hónapon belül szeretnék autót venni fél millió körüli összegért. Elsődleges szempont, hogy balesetnél megvédjen a jármű. Szóval ilyenek, hogy Suzuki kizárva.
Melyik modelleket nevezhetők biztonságosabbaknak, mint az átlag? Annyi fontos még, hogy elég magas vagyok, akármibe n tudom magam bepréselni.
(Másodlagos szempont: rohadás ne üldözze, harmadlagos szempont: műszaki megbizhatóság-szervízköltség)
"Te a vezetési tudásod alapján lődd be, mi lenne a biztonságos neked. "
Belőttem, de sehol nem találok tankot ennyiért. :-(
A biztonságról a töréstesztek sem mondanak semmit, mert azokat egy családi autóval való ütközéssel tesztelik 50 km/óra sebességnél.
Szóval ha 80-nal beléd megy egy SUV, akkor nem tudod, hogyan tűri az autód.
Ha fontos szempont a biztonság, akkor vegyél nagy autót vagy SUV-ot. Annak valószínűleg több esélye van egy ütközéskor.
Például a Renault Megane 2-nek anno a töréstesztje 5 csillagos volt, tehát az azért biztonságos autónak mondható, annyi pénzért meg főleg. Nyilván nem számítva azt, hogy egy Q7-es Audi beléd rongyol 160-al...
Az, hogy vannak bajai, és nehéz egy jobb darabot kifogni már más kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!