Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Melyiket érdemesebb megvenni...

Melyiket érdemesebb megvenni nem konkrétan napi használatra de ugy hétvégi autónak?

Figyelt kérdés

De ugy komolyan hétvéginek hogy akkor mennék is 70-80-100km-ert vagy többet is hétvégén

Trabant 1.1

Lada 1200

2020. okt. 6. 09:59
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
75%
Egyiket se.
2020. okt. 6. 10:11
 2/18 anonim ***** válasza:
63%

Olyan nincs, hogy "érdemes".

Gondolom az első autós kérdést is te tetted fel az imént, oda én válaszoltam másodikként.

Az van, hogy a veteránozás szívás. Ezt mindenki így gondolja, aki már veteránozott. A szociautó pedig erre rátesz még egy lapáttal, mert a szociautó mind tudjuk, hogy hiába szeretjük és nosztalgiázunk vele sokan - nem jó. Szükségautók voltak egy olyan korszakban, amikor nekünk csak ez volt, és kész.

Ennyi idős szociautónál már teljesen mindegy, melyiket veszed. Mindegyikkel sok munka lesz, az alkatrész mindegyikhez viszonylag olcsó, hasonló problémákkal küszködik mind. Amelyik neked tetszik, azt kell megvenni, egy 1200-as Lada azért "komolyabb" autó a Trabantnál, már amennyire szociautót lehet komolynak nevezni.

A veteránozás nem éri meg. Nem érdemes. Nem racionális. Nem ajánlható.

Ezt szerelemből kell csinálni, ez egy hobbi, neked kell tudnod, hogy mit szeretnél a hobbi tárgyának megvenni.

2020. okt. 6. 10:44
 3/18 A kérdező kommentje:
Akkor lehet trabant lesz mert sose ultem még benne de a kinézete nagyon tetszik de viszont ellene meg az szól hogy nekunk egy 1200s-volt ezelőtt sok évvel szoval az meg érzelni
2020. okt. 6. 10:50
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Jó állapotban mindegyik elmegy 50 ezer kilométert komolyabb szerelés nélkül. De ettől még nem fogja megérni egyikkel sem járni, legalábbis anyagilag tuti nem. Ha ez hobbi a számodra, akkor próbáld ki mindegyiket, és amelyik jobbnak tűnik azt válaszd.
2020. okt. 6. 10:50
 5/18 A kérdező kommentje:
hát ugy mond hobby ahogy irtam is ilyen hetvegi autó hogy be mennék a faluból nyiregyre ott le mennék haverhoz esetleg el csavarognék a városba és haza ezt 1héten 1szer kb ha ez nevezhető hobbynak akkor arra kellene szoval tudom napi autónak ezek mar nem jók de mivel én már egy masik generáció vagyok ezért akkor nem volt lehetőségem ki probalni ezert most akarok venni egyet igy "hobby" szintre
2020. okt. 6. 10:54
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
Amelyikből találsz jobb állapotút
2020. okt. 6. 12:53
 7/18 anonim ***** válasza:
49%

Hasznosabb lenne egy jó bringa.

Több mozgás, kevesebb pénzkidobás, nyugodtabb élet......

2020. okt. 6. 18:30
 8/18 anonim ***** válasza:
Érdemesnek egyiket se már, amúgy meg amelyik jobban tetszik.
2020. okt. 6. 21:17
 9/18 anonim ***** válasza:
33%
Balesetvédelmi-, közlekedésbiztonsági-, üzembeli szempontokból egyiket sem.
2020. okt. 7. 02:58
 10/18 anonim ***** válasza:
73%

Ahogy már előttem is leírták, ennek az elképzelésnek nincs reális alapja, nincs jövőképe.

Először is az 1,1 -es trabant még hobbiautónak sem nevezhető. Csak egy gagyi kelt/nyugat-német turmix. Felejtős.

A kereklámpás már a veterán kategória, és ez az árban is megmutatkozik.

Eredeti alkatrészt már alig kapsz, esetleg hazai utángyártottat, vagy torinóit aranyáron.

Emellett kell egy olyan szerelő, aki ért hozzá, mert ezek a mai chiptuningban gondolkodó, laptoppal "szerelő" srácoknak gondot okoz egy ezerkettes.

Ez pedig szintén sok pénz.

Hát, ezek után válassz!

2020. okt. 7. 09:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!