Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Egy 7-800ezres autónál mi az...

Egy 7-800ezres autónál mi az a lélektani határ amit még érdemes rákölteni?

Figyelt kérdés

Tudom, szubjektív dolog, mert mindenkinek más...

Vettem egy autót 700ezerért, átnézettem vásárlás előtt, szokásos nagyszervizet megkapta vásárlás után, 150ezret költöttem rá (kuplung, olajcsere, váltóbowden).

Viszont most a váltója elkezdett kerregni, a szerelő azt mondta, hogy a csapágyakat cserélni kell, 80-100ezer, mert szét kell kapni az egész váltót, viszont szerinte nem égetően sürgős dolog. A klímából elszökött a gáz 4 hónap alatt, a hátsó dobfékek kicsit ráznak 100km/h fölött.

Úgy számoltam, hogy még kb. 120-150-et rá kell költeni. Mennyi az "értelmes" számotokra, vagy szerintetek, amit egy ilyen árú autóra érdemes még rákölteni, hogy jó darabig ne legyen "komoly" baja (a kopó alkatrészeket nyilván cseréltetem, olajat cseréltetek stb.)?

2020. okt. 5. 15:38
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

700-800 ezres autók erről szólnak.

Nem milliókat fizetsz ki érte, cserébe mindig lesz valami bajuk, apránként kell locsolnod rá a pénzt.

Én annak idején ezért is untam meg velük a bohóckodást, mert unalmas volt hogy mindig van valami nyűgjük.

Mennyit érdemes költeni? Meddig lehet elmenni?

Hát ezt neked kell tudni.

Ha tudsz hosszú távra tervezni az autóval, akkor egy drágább szerviz simán belefér szerintem (több száz ezer ft). Ha viszont úgy érzed, hogy 1-2 év múlva úgyis cserélnéd akkor hülyeség locsolni bele a pénzt.

2020. okt. 5. 18:17
 12/12 anonim ***** válasza:

Ha tudsz ennél legalább kétszer nagyobb értékben venni másikat, akkor semennyit, ha nem, akkor jobban jársz, ha ezt megcsináltatod (hacsak nincs valami más hibája pl. rozsda), ami amúgy is gazdasági totálkár.

Én 800.000-ért eladtam inkább amikor kb. 100.000-et kellett volna rákölteni (plusz még legalább 70-et, ha szigorúan nézem), de addigra már beletettem 140.000 km-t és majdnem megvolt a teljes összeg egy 3 millió feletti autóra.

2020. okt. 6. 07:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!