A jogosítványnál miért kell műszaki müködéseket is tudni az autóról? Én nem autószerelő akarok lenni hanem csak egy sofőr
Miért kell tudni az autó működését a műszaki paramétereket kisebb javításokat is ha valaki megy a jogosítványra?
Ez olyan dolog mintha egy nyugdíjasnak az okostelefonak a működését tanítanák azt helyett hogy hogyan kell használni ,kit érdekel az hogy hogyan működik az amit használunk az a Lényeg hogy működjön ha meg elromlik elviszük szakemberhez.
Én nem autószerelő akarok lenni hanem csak egy vezető.
Szerintem ez általános műveltség. Hogy tudd, egyáltalán mi az, amit vezetsz, hogyan működik az egész szerkezet, és nyilván nem azért kell tudni, hogy fékbetétet cserélj. Én se cserélném ki magamtól.
B kategóriánál egyébiránt nem is kell sokat tudni a műszaki dolgokról. Mikor a C-t, D-t csináltam, fejből rajzoltam le a légfékrendszert, annyira megtaníttatták velünk, meg annyira kellett tudni a műszaki dolgokat, pedig mi se szerelőnek készültünk.
"nem autószerelő akarok lenni"
Nyugodj meg, amennyi műszaki ismeretet elvárnak egy jogosítvánnyal kapcsolatban, az még ahhoz is kevés, hogy segédmunkás legyél egy normális műhelyben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!