Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ennyi hónap alatt el lehet...

Ennyi hónap alatt el lehet felejteni a vezetést?

Figyelt kérdés
Most néhány hónapra kulfoldre koltpzom szakmai gyakorlat miatt. Juniusban lett meg a jogsi, azóta sokat vezettem kulonbozo utakon: Pest, autout, autopalya, szerpentines ut, kulfoldi hegyekben. Most viszont kb fel evig nem hiszem, hogy volan moge kerulnek. Eselyes, hogy mire visszajovok mar nem nagyon fogok emlekezni a vezetesre? Vagy azért ez nem olyan nagy kihagyás?

2020. szept. 29. 13:01
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Mi lehet az, amit elfelejtesz? A közlekedési táblák? Vagy hogy melyik pedál mire való? Melyik fokozat hol van? Ha visszajössz, 1-2 nap alatt visszarázódsz majd.
2020. szept. 29. 13:42
 2/7 A kérdező kommentje:
Pl lassabb reagalas, abforgalmi szitu lassabb eszrevetele. Nyilvan nem a pedalok :))
2020. szept. 29. 13:45
 3/7 anonim ***** válasza:

Hát ez attól függ, mennyire tanultad meg. Én annakidején 17 évesen vizsgáztam, utána 5 évig nem vezettem semmit és eléggé megszenvedtem utána amíg újra felvettem a ritmust (pedig közben pl. biciklivel közlekedtem sokat tehát a forgalommal nem volt gond). Aztán vezettem 2-3 évet, rendesen megtanultam (jobb szó a begyakoroltam), és amikor utána külföldre mentem és volt pár hónap kihagyás azt már észre se vettem.

Szóval ha annyira megtanultad, hogy már rendesen "beidegződött" akkor nem lehet elfelejteni, de ha még nem jutottál el idáig akkor igen.

2020. szept. 29. 14:19
 4/7 A kérdező kommentje:
3-as: na igen, ha ugy vesszuk a gyakorlati orakon valo vezetes elegge steril kotulmenyek kozott tortenik. Nekem sok oraba telt mig felfogtam h nem eleg egy helyre figyelni, elore kell gondolkodni stb. Meg ha valami hibat ejtesz az oktato be tud fekezni. Amikor eloszor oktato nelkul ultem kocsiba rendesen paraztam, aztan egyre batrabban mertem kozlekedni autopalyan is, illetve kb mindenhol. Viszont jelenleg max 3 honapnyi tapasztalatom van, sztem max 500km igy felo h megint bele kell jonnom.
2020. szept. 29. 14:38
 5/7 anonim ***** válasza:
90%
AMit nem tud az ember azt nem tudja elfelejteni.
2020. szept. 29. 16:10
 6/7 anonim ***** válasza:

Nem nagyon, maximum utána 1-2 napig furcsa lesz, de hamar visszarázódsz majd. :)

Valaki a jogsi megszerzése után évekig nem vezet, mégsem úgy ül 5-6 év után a Volán mögé, mint aki sosem vezetett korábban.

2020. szept. 29. 18:05
 7/7 anonim ***** válasza:
Veszel 2*2 órát oktatótól és kész
2020. szept. 29. 19:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!