Érdemes megvenni olyan 5 év körüli autót, amire van még pár hónap garancia?
Az autót mindenki azért adja el mert soakt kell rákölteni.
Ha jó egy autó általában nem adják el. AZ enyém is ilyen és már 16éves , de nem akarom eladni.
Akinek van annyi felesleges pénze, hogy mindig új autót vegyen, azért is eladhatja a garancia közeledtével, mert továbbra is új autót akar garanciával, nem feltétlenül azért, mert rossz a jelenlegi.
A kérdés inkább itt az, hogy mennyire tipikus, hogy 5 év után már kell drágább dolgokat cserélni a kocsin?
Érdemesebb lenne inkább 7 év körüli autókat célozni abból kiindulva, hogy azokon már elvégezték az 5 év utáni nagyob javításokat?
Erre a kérdésre érdemi (atombiztos) választ nem lehet adni.
A használat jellege, a beépített alkatrészek minősége és még vagy több tucat dolog határozza meg, hogy kell -e az autóra költeni.
Aki mást mondd, az vállaljon felelősséget a diagnózisra, mert a vak világba mindenki mer beszélni, de mikor hivatalosan perelhető, egyből visszatáncol.
Van olyan "új" autó, ami nem, hogy 5 év múlva de már a gyártáskor is egy lutri volt. Kopó alkatrészeket mindig, mindenen kell cserélni.
Sokszor olvasom ezerszám, hogy egy 16 éves autóra addig nem kellett költeni szinte semmit. Alapos vizsgálat után lenne ott mit cserélni. Attól, hogy a tulajdonos ezt nem érzékeli, az egy dolog.
Tudni kellene az autó pontos típusát, de látni kellene élőben, mérni, vizsgálni. Mondom, beszélni lehet róla, de úgy fogadj el bármilyen választ, hogy vállalja a tanácsadó a felmerülő költségeket (ha nincs igaza).
A tulajdonostól kell venni aztán meg lehet kérdezni, hogy mi lett cserélve. Én mindig 5-6 év körülit vettem és mindig megkérdeztem, hogy lett-e már valami cserélve.
Igazából féktárcsán, fékbetéten úgyis látni. Ami nagyobb összeg lehet az a kuplung/kettőstömegű illetve a vezérlés.
5-6 év után én mindig cserélem a vezérlést a futott km-től függetlenül. Nem egy nagy tétel a 2-2,5 milliós autó árához képest.
#3-as vagyok
Karosszériás műhelyben dolgozok, egyben szakszerviz. Megfordultam itt-ott.
Egyszerűen nem tudom elfogadni, amit a többség általánosságban állít.
#5-ös úgy jelenti ki, hogy a sajátjához viszonyítja, pedig az érintett autót feltehetőleg soha sem látta
#6-ossal részben egyet értek
#7-es túl jóhiszemű vásárló, aki eddig jól járt. Hinni az eladónak? Jó vicc.
Nem akarok senkivel személyeskedni. Sokan nem láttak még szakszervizt javítani. Van köztük nagyon sok jó, de a fele egy forintot nem ér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!