Meg lehet érezni az utazás során az automata és a manuális váltós autó különbségét?
Ha beültök egy autó hátsó ülésére és nem néztek a vezető részre akkor meglehet állapítani a vezetés stílusából a sebesség váltások viselkedéséből hogy automata vagy manuális váltós az autó?
Vagy nincs különbség?
HA jól vált akkor nem lehet észre venni.
De általában a manuálissal van rángatás.
Persze, hogy észre lehet venni. Maga Schumacher sem tud olyan gyorsan és simán váltani, mint egy modern automata.
A régi olajkeveréses automatáknak pedig egy nagyon jellegzetes karakterisztikája van (ált. nagyon szűk fordulatszám tartományban működnek és érzésre is olyan, mintha "csúszna"), azt is könnyedén megkülönböztetheti egy utas a kézi váltótól.
Mondjuk én már 200 méterről is hallom, ahogy érkezik utánam, hogy automata vagy kéziváltós :) Ahogy egy automata vált, semmivel nem lehet összetéveszteni. Bár ez nekem ilyen személyes defektem az agyamból, kényszertevékenység, hogy az utcán bármiről megmondom hang alapján, hogy hány hengeres, milyen üzemanyag, kézi vagy automataváltó.
Ja és még sokat vezető sofőrök is néha olyan falábúak, hogy minden váltásnál bólogatsz mellettük, mint egy kiskutya. Na egy jó automatánál nem érzel semmit, csak hallod ahogy vált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!