Miért van az hogy egyes autókban van lassú menet, míg másokban nincs?
1.2 dízel motorom van. Azzal szenvedés elindulni gáz nélkül. Vagy 8-10 másodperc.
2 ezres dízellel való igaz, hogy könnyen megy úgy.
1-esben, sík úton, teher nélkül minden autó elindul, ha felengeded a kuplungot. Ha te valamelyikkel lefulladtál, az azért volt mert túl gyorsan engedted a kuplungot. Ez nem egy "lassú menet" feature, hanem a hajtáslánc működéséből fakad.
Abban nyilván van különbség, hogy mennyire könnyen indul el, hiszen a motor alapjárati nyomatéka, az autó súlya, az áttétel stb. típusonként eltérő lehet.
ui: Sőt, újabb autóknál figyeltem meg, hogyha engeded fel a kuplungot és sebességben van a váltó, akkor az elektronika magától ad egy kis gázt. Így próbálják korrigálni a béna sofőröket, akik nem tanultak meg elindulni.
Ezt kicsit nem értem, mit is szeretnél kérdezni. Minden manuális váltós autónál van 1-es fokozat, ami alapjáraton a nagy áttétel miatt lassú menetet okoz.
Egy régi karburátoros Ladával is el lehet indulni gázadás nélkül, csak nem fog csikorgó kerekekkel kilőni. Óvatosan kell csúsztatni a kuplungot. Nekem most egy 2018-as dízel autóm van, ami automatikusan ad egy kis gázt is, ahogy az alsó holtpontról kimozdítom a kuplungpedált. Lehet hallani ahogy minimálisan megemeli a fordulatot. Dugóban araszolgatáskor, csak a kuplung és fékpedállal játszok. Gázt nem nyomok, felesleges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!