Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Érdemes drágább izzót venni?

Érdemes drágább izzót venni?

Figyelt kérdés

Francia autóba érdemes drágább, 2000 Ft / db izzót venni? Állandóan kiég a standard. Hol a bal, hol a jobb oldali, nagyon unom már, és lassan kellesz már, ahogy egyre hamarabb sötét lesz, főleg ha ködösödik az idő.

Osram Ultra Life-ot néztem, a tompított ára így körül alakul...

2020. szept. 11. 08:18
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Most hirtelen nem találom, de láttam már a neten direkt erre a célra halogén lágyindítót. Nem csak az üzemórák ölik az izzót, hanem a bekapcsolási áramlökés is. A hideg ellenállása az izzószálnak kb. egytizede az üzeminek, túlhúzott halogéneknél ez az arány nagyobb is lehet. Ezek az áramkörök egy-két másodperc alatt fűtik fel az izzószálat a maximális fényerőig.

Jó régen még barkácsoltam valami hasonlót, jóval egyszerűbbet, soros 2 ohmot zárt rövidre egy relé egy másodperc elteltével. Arra jó volt, hogy a bekapcsoláskori 50 amperes áramcsúcs a tizedére mérséklődött. Aztán végül nem épült be az autóba, mert lett helyette nappali menetfény. Azóta két-három évente van izzócsere fél év helyett. Nem az autó hibája, a legálisan elérhető legnagyobb fényerejű (és legrövidebb élettartamú) izzókat szoktam használni.

Kicsit mosolyogtam a "drága" 2000 forintos izzón, ezek párban 8-10 ezer forintba kerülnek, ha nincsenek épp leakciózva.

2020. szept. 11. 15:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!