Érdemes drágább izzót venni?
Francia autóba érdemes drágább, 2000 Ft / db izzót venni? Állandóan kiég a standard. Hol a bal, hol a jobb oldali, nagyon unom már, és lassan kellesz már, ahogy egyre hamarabb sötét lesz, főleg ha ködösödik az idő.
Osram Ultra Life-ot néztem, a tompított ára így körül alakul...
Mit csináltok azokkal az izzókkal hogy kiég állandóan?
Leeht a töltést és mást is megkellene vizsgálni.
Nekem 15 éves a francia autóm de még csak egy hátsó helyzetjelzőm égett ki.
Nem vagyok autószerelő, mit kell pontosan megnéznem?
Igen néhány havonta / félévente kiég... Szóval szerintem ez gyakorinak számít, vagy pedig ennyi az élettartama a sose párba beletett (tudom hogy úgy lenne értelme, de eddig nem én szereltem) standard izzóknak.
Olvastam máshol is igen, hogy a töltés miatt égnek ki.
Akkusarura mérj rá egy multiméterrel járó motornál! Legfeljebb 14,4 V-ot kellene mérni.
Fura, hogy ilyen hamar kiégnek. Emelt fényerejűt használok én is (GE Megalight Ultra). 8 év / 140.000 km óta még nem kellett hozzányúlni pedig ősztől tavaszig szinte csak sötétben járok. Viszont az emelt fényerejű pláne nem fogja tovább bírni, ha a standard izzó is ilyen hamar kiég.
Az Ultra Life elvileg tovább bírja. Ha jól tudom masszívabb, vaskosabb benne a wolframszál. A túlfeszültséget is valamivel jobban tolerálja. Ha a töltésed rendben van, egy próbát megérhet.
Milyen fajta izzó van benne? És pontosan melyik lámpáról van szó? Mert nem mindegy az sem hogy a tompítottról vagy helyzetjelzőről.
Én az emeltfényű Osramot használom, 3-4 hónapot bír, bár rá is van írva hogy fele annyit mint a standard. Talán az ulta life lenne jó megoldás neked.
"Drágább izzó" és 2000 Ft... :D
Ha ez a drága, mi volt benne eddig? 240 forintos?
A drága izzó szerintem az 50 ezer / pár. Ultragigacsúcs Xenon izzók. Na az drága.
A 2000 Forintosat ne hívjuk már drágának :D
#8 ahhoz drága, hogy veszek belőle egy párat és akár heteken belül újra kiégjen. Nem tudom milyen van benne, valamilyen standard H1 és H7-es izzó.
Az akksira rá fogok mérni, köszönöm a tanácsot.
Sima standard izzó pár száz forint. Az emelt fényűek, vagy hosszabb élettartamúak ehhez képest drágábbak, pár ezer Ft/db. Nem értem, ezen mit kell csodálkozni, vagy értetlenkedni.
Igen, xenonba egy jobb minőségű kisülési cső meg tízezer forint nagyságrendű/darab. De hogy jön ez ide?! Sima halogén fogalaltba nem tudsz ilyet betenni. A kérdésben pedig nem merült fel, hogy a kérdező lámpateste is akar cserélni.
De ha már itt tartunk az 50eFt/pár értékű xenonod is csak aprópénz ahhoz képest, hogy a másik autóm gyárilag led-mátrix fényszórós. Abban ha fényforrást akarsz cserélni, komplett lámpát is kell cserélned. Aminek darabja több százezer forint.
Na akkor most mi a drága és az olcsó?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!