Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Friss Jogsival(A2) új motort...

Brandon41 kérdése:

Friss Jogsival(A2) új motort vegyek (KTM 390 Duke) vagy valami régebbi használtat?

Figyelt kérdés

Szeretnék majd venni egy KTM 390 Duke-ot újonnan, de az apám azt mondja, hogy inkább valami régebbi használt motort vegyek inkább, a friss jogsi miatt leginkább. Én továbbra is inkább az új motor felé húzok, mert én inkább a modern dolgokat szeretem, nem értek a szereléshez. Garancia miatt ha a motornak valami baja van, azt úgy is a márkaszervizben megcsinálják.

Ez elött csak segédmotorral mentem kb 6-7000 km-t. Az nagyobb motort pedig munkába járáshoz, csavargáláshoz használnám.

2020. szept. 7. 18:43
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:

Olyat vegyél, amin van ABS és jó állapotú. Mindegy, hogy új vagy használt, ha a pénztárcád engedi.

Vegyél rá bukócsövet, mert előbb-utúbb biztosan elborulsz vele. Így viszont nem fog sérülni.

2020. szept. 7. 18:48
 2/19 anonim ***** válasza:

mindenképp olyan használtat vegyél amit nem sajnálsz ha borul az első fél-egy évre mert kezdénk nagy az esély hogy borulsz majd

egy kis rutin aztán lehet venni az álom motort

akármilyen vastag valakinek a pénztárcája, egy vadi új motort összetörni nem kellemes

2020. szept. 7. 19:03
 3/19 anonim ***** válasza:
kezdőként*
2020. szept. 7. 19:03
 4/19 A kérdező kommentje:

#1 Az újonnan megjelent motorokon már kötelező az ABS egy pár éve.

A KTM 390 Duke is ABS-es.

2020. szept. 7. 20:21
 5/19 anonim ***** válasza:
Vehetsz használtat, de jó eséllyel fel fogod borítani néhányszor, össze fog karcolódni. Nem biztos, de valószínű. Ha az nem zavar és ki tudod fizetni, akkor hajrá.
2020. szept. 8. 07:08
 6/19 anonim ***** válasza:
4%

Ne hallgass a sok tökre! Miért gondolják, h kötelező "felborítani"? Nevetséges.

Olyat vegyél amilyet szeretnél és amire van lehetőséged.

Közlekedj vele óvatosan, gyakorlatodnak és rutinodnak megfelelően. Ennyi.

2020. szept. 8. 07:37
 7/19 A kérdező kommentje:
Ha vennék motort rakatnék rá bukócsövet, vagy bukógombát.
2020. szept. 8. 07:37
 8/19 anonim ***** válasza:

#6: aki motorozik, előbb-utóbb elborul. Még a legprofibbal is előfordul. Egyszer vezetéstechnikai oktatáson, a rendőr motorosokat is betanító, sok éves rendőrmotoros tapasztalattal bíró oktató is elborult, álló helyzetben (ahogy levette középstanderről). Ideges volt egy akadékoskodó tanuló miatt, ezért nem figyelt.

Szóval, mindegy milyen jó vagy, lesz borulás.

2020. szept. 8. 08:43
 9/19 anonim ***** válasza:

Senki nem mondta, hogy kötelező. Nézd meg egy szótárban, mi a "kötelező" jelentése.

Olyanokat írtunk, hogy sajnálni fogja, ha esetleg felborul, meg hogy nem biztos hogy felborul, de valószínű.

2020. szept. 8. 09:45
 10/19 dirtboy ***** válasza:

Én sem vennék elsőre újat,ezek a kis gépek is azért új korukban nem éppen olcsók és igen tuti hogy lesznek melőrök.

A bukógomba,bukókeret sem ad teljes biztonságot.

Nekem pl egy elég komoly bukógomba úgyle szakadt mint a sicc és még az szíktott be egy dekinit a blokkon.

Pedig valami 80ezres cucc volt.A keret is csak a blokkot védei de hidd el fáj az ha teleszkópnak lesz baja.

a helyben borulás is nagyon valószínű,lehet egy lejtős útrész miatt,vagy lazább a talaj mint gondoltad és egy idő után be sülyed a támasztó alatt.

Nekem pl simán a garázsban állva dőlt el pár hónapja,tudod mi volt az oka? le engedett a hátsó kerék,az első kormány jobbra ki volt fordítva hogy a tükor ne érje a garázsfalát,a hátsó gumi meg még akkor nem volt lecserélve és volt benne egy szög.

Nem raktam a motort hátsó emelőre csak így le támasztottam,a kerék le engedett ezáltal a motor megsüllyedt és annyira merőlegesen állt a kitekert kormánnyal hogy eldőlt.

szóval ilyen olyan hibák úgy is lesznek még ki nem tapasztalod mi hogy a legbiztonságosabb és megtanulod a hibákat kivédeni.

2020. szept. 8. 15:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!