20-25 éves automata váltós autót még érdemes venni?
No, látom szaporodtak a kommentek, közben én is hozzá tudok tenni 2 hónapnyi tapasztalatot... ahogy a 10-es írja, 1000-es automatát nem szabad venni, mert az még kézi váltósnál eltötyög, de automatánál egy 90-es tempónál is már visít, foroghat kb. 4000-5000-et.
Én augusztus elején vettem egy 1.3-as 5 ajtós automatát, ezzel én rendszeresen járkálok autópályán és városban is, autópályán azért nem hagyja magát, simán megelőzöd vele a kamionokat, tötymörgő nagypapákat, sőt múltkor egy barom büntetőfékezett, simán nagyobb gázzal ott hagytam mint a xart, gondolom meg is lepődött az ürge.
Ez valóban 90-nél pörög 3000-et, 100-110-nél 3500... ez kézi váltós társainál 2000-2500 körül szokott mozogni 5. fokozatban.
Az is igaz, hogy lejtőn nem indul el gáz nélkül, a házam előtti parkoló nagyon kicsit lejt, nem mindig sikerül gáz nélkül elindulni. Ez amúgy igaz a kézi váltós Suzukikra is...
Fogyasztásban nem sokkal tér el a kézitől... az is igaz, hogy indításrásegítő sem árt ha van nálad, múltkor jártam úgy, hogy melóba menet rajta hagytam a világítást, este egy deka áram se volt az akkuban, de önmagában az indításrásegítő sem volt képes megmozdítani a motort, szerencsémre volt nálam telós power bank és usb kábel, azt rádugva az indításrásegítő töltő csatlakozójára, szerencsére beindult :D Amúgy a kéziset betolod egymagad is, úgy, hogy ez hátránya az automatának :D
A váltásai meg pont ott vannak mint ahogy Te váltanál kézivel, annyi különbséggel, hogy 35 km körül felkapcsol 3-ba és onnan további váltás, max. akkor ha hirtelen gázt adsz, akkor vissza vált.
Sztem jobban megéri automatázni mint kézizni, de kinek mi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!