Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 20-25 éves automata váltós...

20-25 éves automata váltós autót még érdemes venni?

Figyelt kérdés
Mire kell figyelni, ha ilyen autót akarok venni? Vagytok itt páran aki öreg automata váltós autót használ napjainkban? Tapasztalatokat várok illetve véleményeket a megvételhez.
2020. szept. 7. 08:35
1 2
 11/12 anonim válasza:
100%
Nekem 20 éves Opel Astrám van automataváltós !Eddig semmi gondom nincsen a váltóval se a kocsival!
2020. okt. 24. 22:08
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

No, látom szaporodtak a kommentek, közben én is hozzá tudok tenni 2 hónapnyi tapasztalatot... ahogy a 10-es írja, 1000-es automatát nem szabad venni, mert az még kézi váltósnál eltötyög, de automatánál egy 90-es tempónál is már visít, foroghat kb. 4000-5000-et.

Én augusztus elején vettem egy 1.3-as 5 ajtós automatát, ezzel én rendszeresen járkálok autópályán és városban is, autópályán azért nem hagyja magát, simán megelőzöd vele a kamionokat, tötymörgő nagypapákat, sőt múltkor egy barom büntetőfékezett, simán nagyobb gázzal ott hagytam mint a xart, gondolom meg is lepődött az ürge.

Ez valóban 90-nél pörög 3000-et, 100-110-nél 3500... ez kézi váltós társainál 2000-2500 körül szokott mozogni 5. fokozatban.

Az is igaz, hogy lejtőn nem indul el gáz nélkül, a házam előtti parkoló nagyon kicsit lejt, nem mindig sikerül gáz nélkül elindulni. Ez amúgy igaz a kézi váltós Suzukikra is...

Fogyasztásban nem sokkal tér el a kézitől... az is igaz, hogy indításrásegítő sem árt ha van nálad, múltkor jártam úgy, hogy melóba menet rajta hagytam a világítást, este egy deka áram se volt az akkuban, de önmagában az indításrásegítő sem volt képes megmozdítani a motort, szerencsémre volt nálam telós power bank és usb kábel, azt rádugva az indításrásegítő töltő csatlakozójára, szerencsére beindult :D Amúgy a kéziset betolod egymagad is, úgy, hogy ez hátránya az automatának :D

A váltásai meg pont ott vannak mint ahogy Te váltanál kézivel, annyi különbséggel, hogy 35 km körül felkapcsol 3-ba és onnan további váltás, max. akkor ha hirtelen gázt adsz, akkor vissza vált.

Sztem jobban megéri automatázni mint kézizni, de kinek mi.

2020. okt. 25. 14:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!