Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért olyan nagy szám a dízel?

Miért olyan nagy szám a dízel?

Figyelt kérdés
A tizen/huszonévesek között sokan dízelt vesznek. Miért olyan nagy szám csak azét mert dízel?

2020. szept. 7. 08:23
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
68%
Pont a rossz példát vetted ki, mert sajnos ott egyéb okokból szoktak dízelt venni. Amúgy ha hosszú távú költségeket nézünk pl 100-150.000 km-re vetítve akkor azonos kategórián belül jóformán mindig a dízel jön ki olcsóbban a benzinessel szemben, általában arányaiban úgy, hogy a drágának tartott dízelspecifikus alkatrészekből több adag csere is kijönne. Pár kérdésnél le is vezettem ilyen kis példaszámításokat, most nincs hozzá sok energiám.
2020. szept. 7. 08:27
 2/16 A kérdező kommentje:
#1 Én nem pont a fogyasztásra gondoltam. Hanem a "ez dízel te k*rva" meg hasonló matricák értelmeire.....
2020. szept. 7. 08:31
 3/16 anonim ***** válasza:
82%

Na jó egy rövidet. Vegyünk egy átlag középkategóriás autót, egy átlag 2 liter környéki motorral szerelve. Átlagot nézek nagyon, szóval egy 2 literes dízel 6 literrel elvan, egy 2 literes benzinesnek most veszek 8 litert.

Üzemanyagárat vegyük csak 330-nak, hisz ingadozik úgy is.

100.000km alatt a dízel elfogyasztott 6000 litert a benzines 8000-ret.

2000x330 = 660.000. Ennyivel olcsóbban jöttünk ki 100.000km-en a dízellel, és azért ekkora távon nem nagyon szokott gond lenni egy dízellel, 200k-nál már 1.320.000Ft a megtakarítás. Na ebből már kijön kényelmesen egy turbo, befecskendező és mellé kettőstömegű akár 2 vagy 3 cserélése is.

És akkor az olyan apróságot nem számoltam bele mert szőrszálhasogatás lenne, hogy egy benzinesnél valahol 60-80k között egy szett gyertyát illik cserélni, az is elvisz típustól függően pár ezret, illetve, hogy a modern benzineseknél meg már szinte mindnél ugyanúgy van kettőstömegű, turbo, befecskendezés...

2020. szept. 7. 08:34
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Ja, hát most olvasom a kommented, arra tényleg ugymond nem tudok mit mondani, erre céloztam, hogy a fiataloknál ez teljesen más szempontok szerint épül fel, pl füstöljön mint a gyárkémény és hasonlók.
2020. szept. 7. 08:35
 5/16 anonim ***** válasza:
84%

Nekem két ok miatt vonzóbb a diesel fiatalként. Az egyik, hogy kisebb a fogyasztása. A másik pedig, hogy könnyebb vele elindulni, mert nyomatékos, még másodikban is tud alapjáraton araszolni a dugóban rángatás nélkül.

A füst számomra nagyon nem menő, a próbaúton is figyeltem rá, hogy füstöl-e vajon az autó.

2020. szept. 7. 08:39
 6/16 D. Brasco ***** válasza:
89%
Azert menő a fiatalok kozott mert relaitev olcson és biztonsággal tuningolható amihez meg is van már jo ideje a know-how......igy egy lekotlott 1.9tdi-t is fel lehet hergelni 180lovasra meg vagy 400+ Nm-esre,kis pénzből,ugy hogy stabil legyen es meg a fogyasztas sem szall el.
2020. szept. 7. 08:48
 7/16 A kérdező kommentje:
#6 Gondolom az ilyen levedlett sz@rokat azért teljes biztonsággal nem lehet tuningolni.
2020. szept. 7. 08:50
 8/16 D. Brasco ***** válasza:
100%
En most magára a motorra gondoltam,higy az kibirja raadasul hosszu tavon is....az mar mas kerdes,hogy mondjuk a kocsi alja szitává korhadt,meg az össze fék vason van.
2020. szept. 7. 08:54
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Más körökben mozgunk, akiket én ismerek azoknál már nagyon ciki a dízel, új autóként nem veszi már senki...
2020. szept. 7. 08:58
 10/16 A kérdező kommentje:
#8 Én is a motorra gondoltam, akkor a Föld-Hold távot megjárt, szervizeket elsunnyogó dízelek is annyira biztonságosak? Bár érdekes, én eddig pl YouTube videókon is szinte csak új dízeleket láttam égni :D
2020. szept. 7. 09:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!