Dízel vs benzines autó?
Ha új autóról van szó:
- a benzines olcsóbb, szebben jár a motorja, és talán kevésbé kényes,
- a dízel kevesebbet fogyaszt és teljesítményéhez képes nagyobb a nyomatéka.
Használt autónál még figyelembe kell venni, hogy a dízel szinte biztosan sokat futott, akármit is mondanak róla.
2 es!
Ez egy olyan oldal, ahol kérdéseket tehetnek fel az emberek anonim módon, mert kíváncsiak mások véleményére.
Csak gondoltam szólók, hogy tisztában legyél vele.
dízel:
+ nagy távot megtesz egy tankal, kevés fogyasztás, hatalmas erő/nyomaték.
- környezetszennyező büdös rákkeltő hidegben nehezen indul
ottó:
+ gyors fürge indulás, tisztább füstgáz, egyszerű motorszerkezet
- könyebben lefullad, gyengébb, jobban megérzi a terhelést, plusz 1 utas is minimálisan de számít.
#3: Egy turbóbenzinesben ugyanannyi elromló alkatrész van mint egy turbódízelben.
Ez a mantra csak addig állta meg a helyét, amíg többségében turbó dízel és szívó benzines autók voltak. De azok az idők már elmúltak
Tudom, hogy ezért lepontozás jár, de abba nem sokan gondolnak bele, hogy a diesel kevesebbet is eszik.
A családban van egy euro3-as benzines és egy euro4-es diesel autó. A dízellel én járok agglomerációból Pestre, 3,7l/100km-es átlagfogyasztással, ugyan ebben a felhasználásban a benzines 7,2-t eszik. A dízel nem régi vásárlás, mikor hoztuk haza országúton 3,2-t írt átlagfogyasztásnak, a benzines 5,4-et mind a kettő 90-el ment. Szerintem a mai világban az ipar szigorúbb kibocsátási korlátozásai miatt "elmegy", ha a kisember inkább a Co2 lábnyomát csökkenti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!