Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Dízel vs benzines autó?

Dízel vs benzines autó?

Figyelt kérdés
Melyiknek mi az előnye, hátránya?

2020. szept. 6. 10:55
 1/9 anonim ***** válasza:
74%

Ha új autóról van szó:

- a benzines olcsóbb, szebben jár a motorja, és talán kevésbé kényes,

- a dízel kevesebbet fogyaszt és teljesítményéhez képes nagyobb a nyomatéka.

Használt autónál még figyelembe kell venni, hogy a dízel szinte biztosan sokat futott, akármit is mondanak róla.

2020. szept. 6. 11:01
 2/9 anonim ***** válasza:
52%

Figyelj, én megértem, hogy neked csak a facebook és a gyakorikerdesek.hu jelenti az internetet, de nem hiszem, hogy nem hallottál még a google.com-ról, ahova ha beírod, hogy "diesel benzin előnyök hátrányok", akkor választ kapsz a kérdésedre.

[link]

[link]

[link]

2020. szept. 6. 11:02
 3/9 A kérdező kommentje:
Gondolom haszáltban a dízel hátránya, hogy nagyobb eséllyel történik vele valami gond. Több alkatrész = nagyobb esély gondolom
2020. szept. 6. 11:03
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Én mikor vettem autót figyelembe vettem hogy ha külföldre mennék beengedik-e minden EU városba, vagy ki van tiltva. Ezért nálam benzin nyert, bár az is igaz, nem kocsival járok be dolgozni.
2020. szept. 6. 11:06
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
*4 ből lemaradt hogy ezèrt nem számít hogy a benzin többet fogyaszt.
2020. szept. 6. 11:07
 6/9 anonim ***** válasza:
92%

2 es!

Ez egy olyan oldal, ahol kérdéseket tehetnek fel az emberek anonim módon, mert kíváncsiak mások véleményére.

Csak gondoltam szólók, hogy tisztában legyél vele.

2020. szept. 6. 11:24
 7/9 anonim ***** válasza:
91%

dízel:

+ nagy távot megtesz egy tankal, kevés fogyasztás, hatalmas erő/nyomaték.

- környezetszennyező büdös rákkeltő hidegben nehezen indul

ottó:

+ gyors fürge indulás, tisztább füstgáz, egyszerű motorszerkezet

- könyebben lefullad, gyengébb, jobban megérzi a terhelést, plusz 1 utas is minimálisan de számít.

2020. szept. 6. 13:02
 8/9 anonim ***** válasza:
69%

#3: Egy turbóbenzinesben ugyanannyi elromló alkatrész van mint egy turbódízelben.

Ez a mantra csak addig állta meg a helyét, amíg többségében turbó dízel és szívó benzines autók voltak. De azok az idők már elmúltak

2020. szept. 6. 13:35
 9/9 anonim ***** válasza:
71%

Tudom, hogy ezért lepontozás jár, de abba nem sokan gondolnak bele, hogy a diesel kevesebbet is eszik.

A családban van egy euro3-as benzines és egy euro4-es diesel autó. A dízellel én járok agglomerációból Pestre, 3,7l/100km-es átlagfogyasztással, ugyan ebben a felhasználásban a benzines 7,2-t eszik. A dízel nem régi vásárlás, mikor hoztuk haza országúton 3,2-t írt átlagfogyasztásnak, a benzines 5,4-et mind a kettő 90-el ment. Szerintem a mai világban az ipar szigorúbb kibocsátási korlátozásai miatt "elmegy", ha a kisember inkább a Co2 lábnyomát csökkenti.

2020. szept. 6. 15:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!