Szeretnék venni egy 1.3-mas 8 szelepes suzuki swiftet(2000-res évjárat körül).Személyes tapasztalatok alapján egy országúti 90-es tempónál és 130-as autópálya tempónál mennyi a furdulatszám? 5-ös kézi váltóval, nem automatával.
Az enyém ha jól emlékszem 120-at 2000-el vitte.
4000 pedig 160-nál volt.
Nagyon rossz volt ez mert nagy volt az áttétel, nem birta csóró.
Igen, mindegyik Suzukinak hasonló a kézi váltója, gondolom az automatákban is, de abból Európában jóval kevesebb van.
Nekem 2 kézi váltós Suzukim volt, azok 2500-at forogtak 100 km/h-nál, 130-nál kb. 3500-at.
Első félrebeszél. A váltó áttétele nem változik ötödikben.
Ha 120-nál 2000-t forgott, akkor 4000-nél 240-el kellett volna mennie.
Megnéztem egy táblázatban, amiben benne vannak a váltóáttételek, gumiméretek, a Swift ötödikben 100-nál 3440-et, 130-nál 4470-et forog. Nagyjából igaz lehet, mert tiltásnál menne 185-t elméletileg.
Ott a pont, ugrott a szemem.
Újraszámolva az excelben:
100 km/h: 2570
130 km/h: 3340
#9 - Fentebb le van irva a válasz. Gyorsításkor akár 4000 fölé is megyek, tartósan ha 3500-at forog, akkor annyit, az a pár deci nem számít. Nem vagyok nagypapa és nem is tudnék nagypapás stílusban vezetni, hogy két decit nyerjek a fogyasztáson. A Swift motorja bírja, inkább pörögjön, mint alacsonyabb fordulaton erőlködjön. Utóbbit egyik
autó motorja sem szereti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!