A szedán mennyire praktikus? Érdemes ilyet venni?
Értve ezalatt, hogy egy ferdehátúnak pl. felnyílik a hátulja, míg a szedánnak gondolom jóval kisebb a csomagtér nyílása, így ha valami nagyobb dolgot tennél be, akkor a szedánba nem valószínű, hogy befér.
Átlagembernek mennyire praktikus szedánt venni?
Arra gondolnék, hogy ez a forma inkább azoknak való, akik reprezentálnak a kocsival (vezető beosztásúak, stb.), akinél nem szempont, hogy mi fér bele, mert nem alacsonyodnak le ahhoz, hogy a kis szekrényt, stb. saját autóval szállítsanak, így a csomagtér mérete sem számít nekik.
Nem praktikus, kicsi a nyílás és nem lehet bele nagy dolgokat pakolni. Hétköznapokra elég, ha elutaztok valahová akkor elég mert egyébként nagy a csomagtartó.
Mi mosógépet vettünk, a kis 3ajtósban le kellett dönteni az üléseket és simán belefért, a szedánba sehogy nem tudod beleerőszakolni.
Írtad a ferdehátút, az sem rossz bár eléggé kiment a divatból és az Insignián, Mondeon kívül nem is jut eszembe semmi hirtelen, én viszont mindenképp a kombira szavaznék, főleg ha nem díszkombi hanem átgondolt, valóban pakolásra gyártott.
Ferdehátú alatt lehet, hogy egyterűt is értettem. Nem teljesen világos nekem a különbség az egyterű/ferdehátú/kombi között.
Praktikusan a ferdehátú és a kombi is "egyterű", nem?
"Mi mosógépet vettünk, a kis 3ajtósban le kellett dönteni az üléseket és simán belefért, a szedánba sehogy nem tudod beleerőszakolni."
Igen, ilyesmire gondoltam, hogy ha alkalmilag valami nagyobb dolgot kellene vinni. Szedánba ez nem menne be se a csomagtartóba, se a hátsó ülésre.
Egyterű: magas, nagycsaládos dobozok. Lefényképezel egy kombit és Paintben a magasságot 1,5x-re állítod. Galaxy, Sharan, Alhambra, S-Max, VW Touran
Ferdehátú: szedán és kombi közötti átmenet. Az elsők szedánnak indultak, de inkább úgy csinálták meg hogy a csomagtartóval a hátsó ablak is nyíljon így könnyen belerakhatóak nagyobb tárgyak. Ez a 1990-2000-es evekben volt nagyon menő, a régi formát a Mondeo és az Insignia tartja. Ide belefér még az Ioniq, a Prius stb is, de formára már nem az eredeti ferdehátúak.
Kombi: a szedán puttonnyal, olyan mint az egyterű csak nincs feleslegesen idétlenül magasra építve. Audi A4/A6 Avant, BMW 3/5 Touring, Volvo V széria, Accord Tourer.
Aztán ugye van a csapotthátú, itt a szedánról levágták a csomagtartót és kész is. 3ajtós is városi cirkálók.
Attól nem leszel vezeltő beosztásúnak tűnő, mert vettél 1 millióért egy szedan Focust (pláne, hogy az egyik legrondább szedánban).
És igen, alapvetően a szedán csomagtér nyílása kisebb, jobban pakolható az 5 ajtós. A szedán valamivel hosszabb, de ritka amikor az a pár 10 cm számít. Ami hosszban befér egy szedánba azt kis okossággal be lehet rakni egy 5 ajtósba is
Rendben, de egyterű, nem?
Szerintem te azokra a kicsi izékre gondolsz mint pl a kis Fabia. Méretre 3ajtós, de valahogy 5-öt varázsoltak rá.
Az eredeti ferdehátú akkora mint a szedán, ott a 2 fent említett példa is, de
Régebbiekből ott a 6gen Accord, Primera P11 és P11/144, Toyota Avensis T230. Ameltiket gyártották mintkét variációban, ott méretben nincs különbség közöttük.
#15: Szerintem egyértelmű volt, hogy 5 ajtóst írtam. De konkrét példát is tudok mondani. Golf IV/Bora, ahol a puttony mérete különbözik, Astra G 5 és 4 ajtós, ahol pont ez a rövidebb/hosszabb csomagtér kapcsolódik az ajtótípusához. De rémlik, hogy valamelyik Mondeo-ból is volt ilyen
lebeszélnélek a sedan-ról.
ferdehátú vagy kombi kell.
A kombi alapterületre pont akkora mint a sedan, de tudsz bele pakolni.
Egy sedanba egy retkes biciklit nem tudsz berakni, vagy mondjuk vettél egy lapraszerelt bútort, többnyire az is bukta.
8 évig sedanom volt, óriási csomagtérrel, de nagyon sokszor volt probléma a kis nyílás, és a "lapos" hely. szerencsére volt furgon a családban amit kölcsön tudtam kérni sokszor. de az meg elég körülményes.
Nem tudom, ki hogy van ezzel a kérdéssel, de hülyeség úgy autót vásárolni, hogy ha pl. két év múlva esedékes a fürdőszoba felújítás, akkor legyen mivel haza szállítani a kádat. Szóval, most azt az autót veszem meg amelyik tetszik, és ha egyszer majd akkora berendezést/tárgyat vásárolok, ami nem fér az autóba, akkor hívok egy tehertaxit.
Ennyi. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!