A szedán mennyire praktikus? Érdemes ilyet venni?
Értve ezalatt, hogy egy ferdehátúnak pl. felnyílik a hátulja, míg a szedánnak gondolom jóval kisebb a csomagtér nyílása, így ha valami nagyobb dolgot tennél be, akkor a szedánba nem valószínű, hogy befér.
Átlagembernek mennyire praktikus szedánt venni?
Arra gondolnék, hogy ez a forma inkább azoknak való, akik reprezentálnak a kocsival (vezető beosztásúak, stb.), akinél nem szempont, hogy mi fér bele, mert nem alacsonyodnak le ahhoz, hogy a kis szekrényt, stb. saját autóval szállítsanak, így a csomagtér mérete sem számít nekik.
Szedan - kozepes csomagter ,elegans
Kombi - nagy csomagter
Hatchback - kisebb csomagtarto viszont varosba konyebb beallni vele.
Amire te gondolsz az egy egyteru lehet.
HA ilyet veszel senki nem fog vezető beosztásúnak képzelni téged.
A legpraktikusabb az egyterű majd a kombi.
Szedán csomagtér, merev keret felül, ami befér a nyíláson, az befér: [link]
Ferdehátú csomagtér, az egész hátulja felnyílik, így nagyobb dolog is befér: [link]
Az utóbbiból gondolom, hogy az átlagembernek praktikusabb a hatchback vagy kombi.
Engem a praktikum érdekel, nem a megjelenés, ezért gondolom, hogy átlagembernek nem igazán éri meg szedánt venni.
De megeri.
Abkombi nem magasabb csak hosszabb.
Akinek kell szallitasra az kb egy Fiat Ducato jellegu kocsit vesz.
Konkrétan Focusokat néztem, és ott a csomagtér nyílás elég szűkösnek tűnt szedánnál: [link]
Természetesen nem napi szállításra gondoltam, hanem ha alkalmilag valami nagyobb dolgot kell vinni (pl. egy kiskomódot át kell vinni a másik lakásba), akkor egy szedánnal lehet, hogy meg lennék lőve, mert nem menne bele, ami egy ferdehátúba pl. simán.
akkor inkább kombi kell nektek.
sőt, egy Sharan-Galaxy-Alhambra az még magas is ,és iszonyat hely van hátul ha nem rakod föl a plusz két ülést.
Hát figyelj, én a nővéremmel egy 190-es merciben nőttem fel. Szóval anya+apa+2 gyerek+csomagok egy olyan autómban, ami ma már kicsinek számít. Ráadásul sedan. Még vontatóhorog sem volt rajta.
Tehát abszolút elég lehet egy sedán a hétköznapokra. Ha tudod, hogy kell nagy dolgokat is szállítani, elgondolkozhatsz vonóhorgon és utánfutó bérlésen (olcsó dolog).
Ha meg rendszeresen kell sokat vinned, akkor vegyél inkább kombit. Elegancia terén ezek sem rosszak, pl. Volvo V90 nagyon szép autó.
Nekem most sedan van, és bevallom, hogy nem minden fér be a csomagtartóba, ilyenkor a hátsó ülésre teszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!