Más is volt olyan helyzetben, hogy a jogosítvány megszerzése után nem volt mit vezetnie?
Sok órával, de meglett kb 2 hónapja a jogsim, ami kellhet majd munkavállaláshoz. Azóta nagyjából 4x vezethettem apukám kocsiját kisebb távon, de bizonyos útszakaszokat nem engedett, érthetően félti a kocsiját.
Valami kisebb tragacsot tudnék venni a megtakarításaimból, csak utána számolva a szervizdíjak és a fenntartási költségek miatt nem biztos, hogy megérné. Mit érdemes tennem szerintetek, hogy mégse essek ki a rutinból? Van olyan autósiskola, ahol a jogsisok is gyakorolhatnak? (Volt oktatóm nem vállal ilyet, mondván nincs erre ideje.)
Ne aggódj nekem is pénzlenyúló volt.
Akkora tróger volt, hogy mikor az autós sulitól indultunk és még ő vezetett a tanpályára már akkor benyomta a számlálót és a tanpályás vezetés drágább. Szóval 2x7 ezer Ft-ot fizettem azért, hogy kivitt a kb 10 km-re lévő tanpályára meg vissza.
Utána mikor a városban vezettem állandóan a telefonját nyomkodta.
Nem tanította meg hogyan lehet elindulni gáz meg kuplunggal. Mindig csak úgy szabadott elindulni, hogy kuplungfelengedéssel. Ez egy 2 ezres dízel. Aztán mikor később 1.2-es dízelt vezettem nem értettem miért fullad le állandóan indulásnál. Magamnak kellett rájöjjek, hogyan csináljam a gáz/kuplungos indulást.
Emelkedőn elindulást sem mutatta meg.
Parkolás kb 3-szor ha volt nála a fél év alatt.
Abszolút következetlen volt. Egyszer lekúrt, hogy 4,6 méteres autóval miért nem akartam beállni a szűk parkolóba hátramenetbe az úttal párhuzamosan. Utána meg 1 héttel később lekúrt, hogy ugyan akkora helyre megpróbáltam beállni.
Bunkó f*sz volt végig.
#12 megkerdezhetem, hogy te hova jartal? Nekem nagyon hasonloak a tapasztalataim. Pl emelkedon elindulas nalam se volt, mert hogyba vizsgautvonalakon nem kell, illetve autópálya sem, mert sz is felesleges. Tudom, mindenre nem lehet megtanitani, de elvileg ezek meg kotelezo reszek is. Ezert is most faterom automatajat probalom nagyobb utszakaszon, amivel tuti nem fulladok le, es nem kell sz*rakodnom a valtoval.
Engem ami legjobban frusztralt az oktatomban, hogy a 90 percbol 15-20et pihenessel toltottunk, elmentunk bevasarolni, lottozoba vagy palinkaert. Egyszer mecsre kellett kivinnem, es onnan jöhettek haza gyalog. Volt, hogy visszamentunk a kiindulopontra h egy egy újabb tanuloval idopontot egyeztessen, amikor szinten az en idombol ment.
Na mindegy, legalabb 1 gonddal kevesebb, hogy a jogsi resze megvan :)
Vidéken csináltam, Kecskemét, Für*di.
Sajnos sok helyen ilyen van. Más iskolába járó ismerősöktől is hallottam már panaszt.
A legjobb mikor azt hiszi az oktató, hogy azért fizetek, hogy ugasson meg baszogasson végig. Az ilyeneknek azt kell mondani, hogy kapja be és átmenni másik oktatóhoz vagy másik iskolába.
Kérdező, sok autósiskola vállal jogsisokat is, nyugodtan jelentkezz, ha tudod, nézd meg a véleményeknél, hogy melyik oktatókról írnak jókat. Kérheted, hogy ha tudnak, hozzájuk küldjenek. Persze ennek az oktatásnak is van óradíja, de az én oktatómnál pl olcsóbb volt a normálnál egy ezressel azt hiszem.
A te oktatódat meg le kellett volna cserélni kb a harmadik alkalomnál, mikor az időd kárára intézett magánügyeket és panaszt tenni az iskolánál. Sajnos van, aki azt képzeli, hogy még ő tesz szívességet, hogy a kifizetett óráján tanít is valamit a tanulónak.
A kötekedőnek meg üzenem, hogy de, MINIMÁLIS rutinja nagyon is van egy friss jogsisnak. Ami nyilván erős fejlesztésre szorul és qrva rossz, ha éveket kell várnia, hogy ezt megtehesse. Azt is simán elfelejtheti, hogyan kell szépen, nem dadogva, lefulladva elindulni, normálisan, nem kilógva, nem tök ferdén, nem több perces kínlódással beparkolni valahova, megfelelően váltani, kuplungot rendesen kezelni, mivel ezeket hiába tanulta meg, ha nem gyakorolja, nem lesz automatikus a mozdulat. Hogy a kreszről ne is beszéljek, pl elsőbbség szabályai. A kreszt még rutinos vezetők közül sem mindenki tudja rendesen, hát még egy olyan, aki nem is vezet évekig és nem tapasztalja a használatát napi szinten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!