Más is volt olyan helyzetben, hogy a jogosítvány
megszerzése után nem volt mit vezetnie?
Figyelt kérdés
Sok órával, de meglett kb 2 hónapja a jogsim, ami kellhet majd munkavállaláshoz. Azóta nagyjából 4x vezethettem apukám kocsiját kisebb távon, de bizonyos útszakaszokat nem engedett, érthetően félti a kocsiját.
Valami kisebb tragacsot tudnék venni a megtakarításaimból, csak utána számolva a szervizdíjak és a fenntartási költségek miatt nem biztos, hogy megérné. Mit érdemes tennem szerintetek, hogy mégse essek ki a rutinból? Van olyan autósiskola, ahol a jogsisok is gyakorolhatnak? (Volt oktatóm nem vállal ilyet, mondván nincs erre ideje.)
Nem sok értelme lenne, inkább próbálj bármilyen szutykot venni.
Én anno úgy vettem egy lepukkant Skodát, hogy család nem is tudott róla.
2020. aug. 16. 14:49
2/15 anonim válasza:
Hol van az megírva, hogy jogsi megszerzése után vezetni kell? Elpárolog a jogsid, vagy mi a tosz?
2020. aug. 16. 16:11
3/15 A kérdező kommentje:
#2 a jogsi sehol, legfeljebb a megszerzett tudás/ rutin az ami elfelejtődik.
2020. aug. 16. 16:13
4/15 anonim válasza:
Neked még nincs rutinod. Azt kéne megszerezni egy jármű segítségével.
2020. aug. 16. 16:15
5/15 anonim válasza:
Én amikor meglett a jogsim havonta 1x vezettem nagybátyám autóját, minden bulin vagy alkalomkor én voltam a soför így kb havonta egyszer vezethettem 20-30 percet. 4évig nem volt autóm, aztán a kollégám rábeszélt egy robogóra. Ezzel bár max 60al,de heti 200kilómétert vezettem. Utána vettem 600köbcentis motort majd 1év után ezrest. Amikor mar keresztbe kasul jártam az országot eladtam a nagymotorokat és vettem egy autót. Már megfelelő rutinom volt és pontosan tudom,hogy a követési távolság nem csak vicc. Immár 3éve saját autóval járok vagy pedig a városban robogóval amibe 1tank üzemanyag 1700ft és a karbantartása évi 20ezer max
2020. aug. 16. 16:15
6/15 anonim válasza:
Drága kérdező. A friss jogsiddal neked 0 a rutinod, ergó nincs mit elfelejtened. Akár 10 évet is kihagyhatsz. Amint egyedül autóba ülsz, pár hét után többet fogsz tudni a vezetesről mint ebben a pillanatban.
Szóval nem kell idegeskedni.
2020. aug. 16. 16:18
7/15 A kérdező kommentje:
Persze, csomo szituban nincs rutinom nyilvan. Itt igazabol arra a tudasra gondoltam, amit a gyakorlati orakon megszereztem. Meg hat nyilvan a kresz.
2020. aug. 16. 16:31
8/15 anonim válasza:
Én voltam így, miután meglett a jogsim 2 évig csak a robogómat vezettem állandó jelleggel, csak 1-2 havonta tudtam autóba ülni (ugyanúgy fater révén).
2020. aug. 16. 16:57
9/15 anonim válasza:
Nekem konkrétan 8 éves volt a jogsim, mikor először lett saját autóm. Addig csak alkalmanként vezettem, főleg szüleim autójat, de mivel elevenem egy városban laktam velük, először egyetem, majd munka miatt, ezért ez havonta jó ha egyszer volt. Mikor lett autóm nagyon gyorsan, sokat fejlődtem. Megjegyzem az első autóm egy 18 éves Corsa volt, amin a legfontosabb dolgokat megcsináltattam, normális téli, nyári, gumit tettem rá, tehát rendben volt, de nem volt egy nagy érték, lehetett vele gyakorolni.
2020. aug. 16. 18:54
10/15 anonim válasza:
Nekem 1 évig nem volt autóm. Aztán vettem egy Skodát 2 millióért 7 évesen. 1 millió hitellel. Azóta már letelt a hitel és bőven megérte, hogy nem lerúgott fost vettem, mert a kötelezőkön kívül nem kellett rá költeni. Úgyhogy nem mindig érdemes csak az alsó szinten nézelődni.
Mikor beleültem az első pár hétben jöttem rá arra, hogy mennyire nincs rutinom és mennyire semmit nem tanítanak azon a heti 1-2 óra vezetésen. Azóta már bátran vezetek, 50 ezer km lement.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!