Prémium dízelt szabad régi autób tankolni? Érdemes?
Dehogy tisztítaná, semmit nem jelent.
De az olajcserének sincs semmi köze hogy milyen gázolajat teszel bele.
Szabad, de sok értelme nincsen.
Egyszer kipróbálhatod, egy teli tanknál nincs nagy különbség. De rendszeresen azt tankolni pénzkidobás.
Én fiatalabb kocsinál rendszeresen azt tankolom. Nincsen gázolaj szaga amikor jár, ennyiben jobb, és a nagy hidegekben sem makacskodik egy percet sem. Emellett ami nagy előnye még, hogy ha hajtod is, nem kormol egyáltalán.
Ha neked ez megér ennyit, akkor tedd.
A szaga mindnek egyforma.
HA jó a motor hidegben is jól indul és nem is kormol. Úgy hogy amit a 4. leírt az csak egy nagy semmi.
Több hülyeséget csokorba sem lehetett volna szedni.
Gázolaj szag van? Ott valami más gond lesz, de elég erőteljes, vagy simán ereszt valahol a rendszer.
Nagy hidegekben? Hol van itt minusz 40? Ja tudom, biztos norvégiából írsz, de az itteni nagyon nagyon ritka minusz 20 még a sima gázolajnak sem okoz gondot, megjegyzem, abból is van téli meg nyári, a téli az simán bírja paraffinkiválás nélkül 40 ig szintén.
Kormol, nem kormol... megint semmi köze nincs ahhoz, hogy mi van benne, sokkal inkább ahhoz, hogy normálisan van-e beállítva a motor, vagy valami garázsszerelős, " füstcsavaros " motor helyette.
Nekem dizel van de semmi szaga nincs neki.
Ellenben a benzinnek sokall erősebb szaga van.
Egy 2005-ös és egy 2018-as dízel autóm van. Mind a kettőbe csak prémiumot tankolok, amiért mindjárt kapom is a lepontozást. Hogy egyeseknek mért fáj az, hogy valaki a munkahelyen megdolgozott, leadózott fizetését mire költi, azt mondjuk nem értem...
Kormolás, indítás inkább az autó műszaki állapotától függ, mintsem a gázolajtól, ha normális kúton tankol az ember és nem innen-onnan szerzett kannás löttyöket tölt bele. Az autómnak soha nem éreztem még gázolaj szagát. Ha össze van locsolva a pisztoly, utána ha megszagolom a kezem, van valóban egy jellegzetes gázolaj szaga. De benzint tankolni sokkal büdösebb, erőteljesebb szaga van.
Több lóerős sem lesz tőle az autó a prémium gátolajtól és nem is fogyaszt literekkel kevesebbet. A motorba nem látok bele. Hogy a lerakódásokat mennyire tisztítja le, azt nem tudom. Amiért én tankolom az az hogy sokkal halkabban fut tőle a motor. Az átlag embernek pusztán csak ez nem ér meg plusz költséget, ezt meg tudom érteni. Ők akkor ne tankoljanak prémiumot...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!