Milyen hibára utal,ha az autó nem fűt, és elfolyik a hűtővíz ?
disel 2 tdi , 150 le, audi a3 8v,
tartaly+tekero , vezerles, vizpumpa volt cserelve.
3 opció van lényegében:
- lassan elforr, ekkor hőmérő, thermostat, egyéb hűtéshiba lehet, tünete hogy sokat megy a ventilátor, már amennyiben nem maga a ventilátor a hibás
- valahol kívül elszivárog, pl. illesztés, tömítés, cső, stb. mentén, ez sok esetben szabad szemmel könnyen látható, de keresni és figyelni kell
- hengerfej-tömítésnél (vagy rosszabb esetben magán a hengerfejen/blokkon) beszivárog a motorba, tipikus hengerfejes tünetek (pl kipufogóból fehér/kékes füst)
Ha újkeletű a dolog, akkor szerintem valószínűleg valamelyik tömítést rosszul csinálták meg a csere alkalmával.
A hiba ugy kezdodott,hogy elfolyt a hutoviz.
Szervizben azt mondtak hogy vizpumpat kell cserelni. Azota lett cserelve elvileg 2x a vizpumpa ujra, egy magan szerelonel.
Meg mindig csinalta,,,,hogy a kiegyenlito tartaly alol elfolyt a viz. Lett cserelve az is, ujra + tetovel egyutt.
Mindig neha neha lement a víz. Kilett mosva a huto, javitott a helyzeten, városi futkarozasnal mar nem ment el a viz. De viszont volt,hogy autopalyan mentem vele, es masnap mar jelzett hogy toltsem fel a vizzel.
Tegnap meghajtottam sztradan, 160 km/h al ,,,,40km keresztul. Megalltam a szerelonel kozvetlen utana....mar latszodott,hogy folyik,csepeg a tartaly alol a viz. Mondta probaljuk ki a futest, ....de csak hideget fujt, ketzonas digi klima, melegben, forro motornal, maximum futessen.
Probaltuk azt is,hogy lehuztuk a csovet a tartalyrol majd gazolgattam, a csovon folyt ki a hutoviz, azt mondta a vizpumpa valszeg jo lessz.
van a tartaly aljan egy kis biztonsagi szelep, ott szokott csopogni.
Ha viszont ha meg van hajtva az auto, es utana letekerjuk a tartaly tetejet,akkor szinte kicsurog, tartaly alol a viz belole.
A szerelo azt mondta, vissza nyomja a vizet....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!