Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autó hűtőfolyadék eltűnik?

Autó hűtőfolyadék eltűnik?

Figyelt kérdés

Üdvözletem. Az autó műszerfalán ma este világítani kezdett a hűtőfolyadék lámpa. Ellenőriztem a víztartályt, teljesen üres volt. Próbáltam utántölteni, de amit betöltöttem az azonnal el is tűnt. Azt nem láttam, hogy oldalt vagy alul ömlene belőle kifelé; egy alkalommal volt korábban olyan hogy kilyukadt a tartály és akkor jól látható volt hogy hol folyik belőle ki a repedésen amit beletöltök, de most nem, csak egyszerűen nem maradt meg a tartályban a folyadék. Kicsit később visszamentem a kocsihoz, és alatta találtam valamennyit a beöntött folyadékból de nem az egészet

Az időzítés nyilván jobb nem is lehetne, gondolok itt arra hogy péntek este van úgyhogy hétfő reggelnél hamarabb nem tudok a szerelővel beszélni. Kérdezném hogy addig is a fentiek alapján valaki tudna mondani valamit arról hogy vajon mi történhetett. Illetve hogy ebben az állapotban az autó elmegy-e majd vajon a 10-12 kilométerre lévő szerelőig anélkül hogy megadná magát (most a hiba észlelésétől hazáig olyan 3 kilométert szerencsére kibírt, és a lámpa azalatt nem is gyulladt ki újra)

Az autó egyébként 20 év körüli Renault Clio, alig egy hónapja volt szervízen, cserélték a vezérlést/vízpumpát, olajat. Nem tudom hogy lehet-e összefüggés, bár a szerelőben amúgy megbízom, hosszú évek óta javít már a családnak, eddig sose volt gond

2020. júl. 31. 19:50
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Öntsd fel vízzel és tegyél be tartalék kanna vizet, aztán mehetsz vele. Fokozatosan figyeld a vízhőmérő mutatót. Állj vele vizszintes száraz betonra, és önts bele vizet, majd figyeld az aláfolyást. Lehet, hogy csak egy bilincs lazult meg, ezzel nem kell azonnal szerelőhöz szaladni.
2020. júl. 31. 19:58
 2/11 anonim ***** válasza:

Mondjuk, ha a beöntés után szinte azonnal eltűnik a hűtőfolyadék, nem biztos, hogy 10-12 kilométerre lábon kellene vinni a szerelőhöz.

Megkockáztathatod, de szó szerint kockázat, még akkor is, ha a túlmelegedéskor letilt a motor.

Szivárgas esetén nyugodtan el lehetne menni a szerelőig, de milyen folyás lehet, ha azonnal eltünt a folyadék?

2020. júl. 31. 20:22
 3/11 anonim ***** válasza:

De ha ilyen gyorsan folyik el akkor azt meg is lehet látni hogy hol.

Még az is lehet hogy te is megtudod csinálmi.

2020. júl. 31. 20:29
 4/11 3 napos mákos lecsó ***** válasza:
Egyébként nem akarok beleszólni, de a kiegyenlítőből általában azonnal eltűnik a hűtőfolyadék ha mondjuk már az utastéri fűtőradiátor sincs tele. Addog kell tölteni amig jelig nem lesz. És utána szerelőt keresni.
2020. júl. 31. 20:30
 5/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat mindenkinek. Pontosan egy literes üvegnyi folyadékot öntöttem bele amikor észrevettem a problémát; ahogy írtam ebből a tartályban semmi nem maradt, de azt nem láttam hogy eközben oldalt bárhol láthatóan folyna kifelé amit beöntök (amikor egyszer kilyukadt a tartály akkor sugárban ömlött az oldalán kifelé amit öntöttem be), és amikor később visszamentem a kocsihoz valamennyi folyadékot találtam alatta a földön de az biztosan messze nem volt egy liternyi. Sajnos sem a működéssel sem a mennyiségekkel nem nagyon vagyok képben; 4-es tanácsa szerint önthetek még bele, van még egy ötliteres tartalék üvegem, csak nem tudom hol az a határ ahol tudható hogy fölösleges mert már mindennek tele kellene lennie
2020. júl. 31. 21:43
 6/11 3 napos mákos lecsó ***** válasza:
öntsd bele addig amíg nem lesz tócsa alatta. A víz a motortérből nem tud csak úgy eltűnni. kb 2-3 liter már megfog látszódni ha kifolyik. Volt fűtés a kocsiban?
2020. júl. 31. 22:14
 7/11 A kérdező kommentje:

6-os, köszönöm. Fűtés nem nem ment a kocsiban, van klíma ugyan de nem nagyon szoktam használni. Miután írtál lementem, öntöttem bele még és végül megtelt a tartály. A helyzet most az, hogy a kocsi alatt van egy tócsa, gondolom még a korábban beöntött folyadékból, a kocsi alja lassan csöpög, a tartályban lévő folyadék szintje pedig érzésem szerint lassú ütemben csökken (kb. fél óra telt el, de gondolom pár óra múlva pláne holnap reggelre már egyértelműen látható lesz a szintkülönbség)

Ez alapján laikusként nem tudom jól sejtem-e hogy valahol a tartálytól lejjebb valami szivárgás van, aminek következtében szépen lassan elfolyt az összes folyadék mindenhonnan, legvégül a tartályból is. Ami jó, hogy ezek szerint azért nem rohamtempóban ömlik ki, és így a szerelőig azért el fogok vele jutni

2020. júl. 31. 22:55
 8/11 3 napos mákos lecsó ***** válasza:
Nem öntöttél mellé semennyit? Igen, így a szerelőig eljutsz. De ha ilyen tempóban folyik akkor egy zeblámpával 2 perc keresés alatt rájössz melyik csőből kell új. Az meg 2 perc.
2020. júl. 31. 23:01
 9/11 anonim ***** válasza:
0%
Sima vizet ontottel bele? Ugyes vagy...
2020. júl. 31. 23:02
 10/11 3 napos mákos lecsó ***** válasza:
Egyébként lehet, hogy a vízpumpánál volt a hiba.
2020. júl. 31. 23:05
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!