Autó hűtőfolyadék eltűnik?
Üdvözletem. Az autó műszerfalán ma este világítani kezdett a hűtőfolyadék lámpa. Ellenőriztem a víztartályt, teljesen üres volt. Próbáltam utántölteni, de amit betöltöttem az azonnal el is tűnt. Azt nem láttam, hogy oldalt vagy alul ömlene belőle kifelé; egy alkalommal volt korábban olyan hogy kilyukadt a tartály és akkor jól látható volt hogy hol folyik belőle ki a repedésen amit beletöltök, de most nem, csak egyszerűen nem maradt meg a tartályban a folyadék. Kicsit később visszamentem a kocsihoz, és alatta találtam valamennyit a beöntött folyadékból de nem az egészet
Az időzítés nyilván jobb nem is lehetne, gondolok itt arra hogy péntek este van úgyhogy hétfő reggelnél hamarabb nem tudok a szerelővel beszélni. Kérdezném hogy addig is a fentiek alapján valaki tudna mondani valamit arról hogy vajon mi történhetett. Illetve hogy ebben az állapotban az autó elmegy-e majd vajon a 10-12 kilométerre lévő szerelőig anélkül hogy megadná magát (most a hiba észlelésétől hazáig olyan 3 kilométert szerencsére kibírt, és a lámpa azalatt nem is gyulladt ki újra)
Az autó egyébként 20 év körüli Renault Clio, alig egy hónapja volt szervízen, cserélték a vezérlést/vízpumpát, olajat. Nem tudom hogy lehet-e összefüggés, bár a szerelőben amúgy megbízom, hosszú évek óta javít már a családnak, eddig sose volt gond
Mondjuk, ha a beöntés után szinte azonnal eltűnik a hűtőfolyadék, nem biztos, hogy 10-12 kilométerre lábon kellene vinni a szerelőhöz.
Megkockáztathatod, de szó szerint kockázat, még akkor is, ha a túlmelegedéskor letilt a motor.
Szivárgas esetén nyugodtan el lehetne menni a szerelőig, de milyen folyás lehet, ha azonnal eltünt a folyadék?
De ha ilyen gyorsan folyik el akkor azt meg is lehet látni hogy hol.
Még az is lehet hogy te is megtudod csinálmi.
6-os, köszönöm. Fűtés nem nem ment a kocsiban, van klíma ugyan de nem nagyon szoktam használni. Miután írtál lementem, öntöttem bele még és végül megtelt a tartály. A helyzet most az, hogy a kocsi alatt van egy tócsa, gondolom még a korábban beöntött folyadékból, a kocsi alja lassan csöpög, a tartályban lévő folyadék szintje pedig érzésem szerint lassú ütemben csökken (kb. fél óra telt el, de gondolom pár óra múlva pláne holnap reggelre már egyértelműen látható lesz a szintkülönbség)
Ez alapján laikusként nem tudom jól sejtem-e hogy valahol a tartálytól lejjebb valami szivárgás van, aminek következtében szépen lassan elfolyt az összes folyadék mindenhonnan, legvégül a tartályból is. Ami jó, hogy ezek szerint azért nem rohamtempóban ömlik ki, és így a szerelőig azért el fogok vele jutni
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!