Miért vesz sok újgi luxusautót dízel motorral?
Észrevettem, hogy az újgazdagok tök jó nagy luxuskocsikat vesznek deizeles motorral.
Miért?Majomra van de banánra nincsen?
Szeretik a kamionmotor hangját?
Mercedes GLE, GLS,bmw x6, mercedes s350d
Igen... Imádom ezt én is. Akinek 15 milliónál drágább kocsija van (pláne ha fekete, pláne ha terepjáró) az bűnöző, maffiózó, adócsaló. Ki van zárva, hogy legálisan keresi meg az árát. Mert azt hiszik, itthon mindenki nettó 140-ből él. Olyan, hogy itthon valaki 300 nál többet keres? Esetleg alkalmazottként hazavisz 1 milliót? NINCS ILYEN! KI VAN ZÁÁÁRVA! Pláne ha egy olyan autómárkával teszi ezt, ami polgárpukkasztó.
Sőt, imádom, amikor emberek 15-20 milliós Skodákkal, VW-kkel elvegyülnek a tömegbe, senkinek nem szúr szemet. Átlag ember. De ha valaki meg egy pl. 5 milliós olyan (használt) kocsit hajt, amire az emberek ugranak... Német prémium. Sportkocsik... Amcsi izomautók... Mást ne mondjak, 5 milliós Mustangok, A6-os Audik,5-ös BMW-k, akár régi Maseratik (hú az nagyon), esetleg japán sportautók meg az ilyen szintű dolgok. Ott egyből megy a hurrogás. ÚÚÚ mibőőő? Van ott pééééz. Figyeeed a felvágós köcsögöt! Biztos bünözőőő! (rövid ü-vel) De egy 3 szor annyiba kerülő új Skodán senki nem akad ki. Az biztos tisztességes polgár. Hiszen az csak egy Skoda. Az nem bűnözőmárka.
Namindegy. Kérdésre is reflektálva:
Igen, egyértelműen feszültségkeltő az egész.
És ezt amit írok, úgy írom, hogy jómagam sem szeretem a dízelt. Sőt...
De elismerem, hogy vannak előnyei is. És nem hurrogom folyamatosan. Megvan róla a véleményem, de nem bizonygatom hogy mennyivel jobb a benzin. Felhasználás / autófüggő.
Nyilván szebben szól egy benzines V8.
De elmondom neked, jól leírták. Ezeket a kocsikat 98%-ban lízingelik, általában valamilyen cégre. Bármilyen furcsa is, nagyon kevés ilyen 30-40-50 milliós kocsi van az utakon, amit egyösszegbe kifizetett volna egy magánszemély. 100 ból 1-2. És hidd el, azért számít, hogy 60 ezret tankolnak el havonta, vagy 140 ezret.
Azért ezekbe a bőven 2 tonnás kocsikba nem egyszerű olyan benzinmotort tenni, amivel azért tud dinamikusan is közlekedni a kocsi, de nincs horror fogyasztása. Dízelmotorokkal eljárnak ezek vegyesbe tizennéhány literrel. Ugyan ez benzinbe a 20-at közelítni. Pénz ide vagy oda, nem mindenki akar 300 km-enként a kútra rohangálni.
És általában a tényleges vevői kör nem ilyen felfogással bír, mint te. "Ez dízel te k*rva) meg a többi. Ők akarnak egy nagy, kényelmes autót, amivel tudnak járni. Aztán onnantól kezdve a vevői kör 90%-át nem érdekli, hogy dízel, vagy benzin, meg ezek már nem kerregnek úgy, mint a 2002-es 1.9 pdtdi Audi. És ha dízellel olcsóbb futtatni, amúgy meg szinte semmi különbség, akkor? Naugye.
Amúgy meg akit annyira érdekel a benzin, az megveszi benzinesbe. Mert van.
Akit nem érdekel, az választja az olcsóbb opciót. (Ami nem feltétlen rosszabb!) Szóval ja. Nem kell temetni ezeket a dízeleket...
hol mondtam én ilyet, olvasd már vissza? De akkor tessék: van akinek jobban megy nálam, és a szomszéd tehene is élhet felőlem ameddig akar.
"Mert ilyet (adócsaló) vállalkozók vesznek, azok meg vissza tudják igényelni a dízel után az áfát."
Tehát akinek telik egy drága dízeles autóra az egy adócsaló...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!