Van olyan, hogy valakinek nem való a vezetés?
Egy ismerősöm fél év alatt letette a jogsit (a korona miatt húzódott el ennyire), átment mindenen elsőre, de borzalmasan vezet.
Két hete ült be az autójába ami más, mint amivel tanult, de még mindig nézegeti a sebességváltót váltásnál, néha lefullad pirosnál, sebességben hagyja és alapvetően az az érzésem, hogy nem tud az autóra, táblákra, sávokra, lámpákra és a forgalomra figyelni egyszerre. Többször nézett el stop táblákat, vagy vágott be úgy mások elé, hogy durván féltem mellette.
Szerintetek bele fog jönni, legyek kicsit optimistább?
Nektek erről a szintről meddig tartott az, hogy rutinosan tudjatok mindenre figyelni? Egyébként pesten vezet.
"Egyébként pesten vezet."
De ott is tanult?
Létezik. Egyik ismerősömnek annyira nem ment, hogy 4-szer megbukott a vizsgán 5-ödjére meg hát tett ellene egy kis borítékkal, hogy ne bukjon meg. Máig recsegteti a váltót. Nem tud ráérezni a kuplungra. Folyton lefullad indulásnál, gyakran már az indítóval indul, mert úgy sikerül. Gyakran kimegy a sávból. Fél a sebességtől. Autópályán 85-el kullog a teherautókkal, mert annál gyorsabban nem mer menni. Stb...
Szóval igen, van olyan akinek nem való a vezetés. És szerintem ő ebbe a kategóriába tartozik.
Szerintem van, akinek nem való a vezetés, viszont nem biztos, hogy az ismerősödnél ez a helyzet. Az, hogy lefullad, és hogy nézi még a sebességváltót, az szerintem normális egy ideig. Vagyis, miután letettem a jogsit, én is egy ideig nézegettem még a saját autóm sebességváltóját, és bizony le is fulladtam, nem is egyszer. Ez azért van, mert teljesen más autó. A tanulóautóval sosem fulladtam le, megtanultam, hogy hol van a kuplung fogáspontja, stb. Viszont otthoni autón is meg kell ezt tanulni, nem csak az van, hogy jogsi megszerzése után beülsz a saját autódba és perfektül vezetsz. Meg a sebességváltó is másmilyen a különböző autókban. Én pl. amilyen tanulóautóban vezettem, ott olyan könnyű volt sebességet váltani, olyan egyértelmű volt, viszont a saját autómban nehezebb.
És az, hogy nem tud a táblákra, forgalomra figyelni, az szerintem azért lehet, mert ugye eddig megszokta, hogy ott az oktató mellette, és az képes megnyugtatni az embert. Mármint, maga a tény, hogy ott az oktató. Viszont mikor már nincs ott az oktató, aki segít a hibáidat helyrehozni, akkor nehezebb, mert magadra vagy utalva.
Szerintem egy idő után belejön, most hogy az mennyi idő lesz, az attól függ, hogy mennyit vezet.
8-as vagyok.
De az, hogy való-e neki a vezetés, attól is függ, hogy amikor még tanult vezetni, hogy ment neki. Ha akkor is borzalmasan, csak szerencsés volt, és még is átengedték vizsgán, akkor lehet nem való neki a vezetés. Viszont ha a gyakorlati órák jól mentek neki, akkor valószínűleg csak meg kell szoknia az egész új helyzetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!