Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Megéri még régi 1,9 tdi-t venni?

Megéri még régi 1,9 tdi-t venni?

Figyelt kérdés

Régi A4-es Audi, WW Golf 4 már nagyon jó áron van, csak nem tudom mennyire jó még ez a motor. Szanaszét dicsérte mindenki, legjobb dízel, amit valaha gyártottak, megölhetetlen stb., de azért mégis már eljárt felette az idő, félmillió km simán bennük van, nem tudom ennyi idősen mennyire olcsón fenntartható. Turbo felújítás, kettőstömegű, olajat nem tudom mennyire eszi, folyadékokat ereszti-e, csövek állapota stb. Szóval nem tudom mennyire költséges egy ilyen.

Becsületesnepper is szanaszét dícséri. Érdemes még ilyen motorral szerelt autóval tervezni?

Egy A4-est sokkal költségesebb fenntartani, mint egy Golfot?

2020. aug. 9. 20:45
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

#10 nem, csak kiír valaki akármilyen kérdést, rögtön jönnek a fontoskodók, akik fél mondatos válasszal leírják, hogy “ez már öreg, minden szijjjjelmegy benne”.

Ha azt kérdezném, hogy vegyek-e egy 2009-es évjáratú XY autót, arra is tuti benyögné 2-3 válaszoló, hogy ez már száz éves, bontóba való, vegyél újat, vegyél olyat, amit még ki sem adtak stb.

Csak azt a k.va nagy dolgot felejti el mindenki, hogy nincs 2-3 millilója egy àtlag embernek autóra, márpedig 10 évnél fiatalabbat csak ennyiért kapsz jóformán. Egy 2002-es Corolla is 1,5 millió a jobb állapotú, az meg megint 18 éves. Attól viszont, hogy nincs rá 2-3 milla, mèg lehet valakinek égető szüksége autóra.

Mellesleg tényleg nagyon f.sza az újabb autó. Haverom 2010-es 1,6-os Focusába 2 év alatt 500 ezret kellet szevizre költeni. Tényleg inkább újabbat kell venni merthogy az “nem öreg, meg az nagyon jaú”.

A kérdés pedig nem ez volt, hogy vegyek-e újat, meg hogy ez bontóba való-e, hanem konkrétan, hogy milyen költségekkel érdemes tervezni, általánosságban milyen hibalehetőségekkel és milyen gyakorisággal számoljak a tapasztalatok alapján AKI TÉNYLEG LÁTOTT ILYEN TÍPUST, nem pedig, attól aki egy élvezi egy anonim oldalon, hogy névtelenül benyöghet mindenféle félmondatos baromságot, mert ügyes csávó, és jól megmondta. Lehet bele kellett volna írnom, hogy olyan válaszoljon, aki látott is ilyet, legközelebb erre ügyelek.

A továbbiakban ilyen #10-es kaliberűek inkább ne is válaszoljanak, csak a részletes tapasztalatokkal rendelkezők, mint korábban az egyik válaszoló.

Ja és természetesen én vok majd az idegbeteg meg a h.lye, amiért a saját kérdésemnél szóvá merem tenni, hogy milyen “válaszok” jönnek. Ez is így szokott itt lenni.

2020. aug. 10. 12:11
 12/15 anonim ***** válasza:

De ebbe nem lehet bele látni... írtad hogy szopik a haverod a focusal. Én 10 éves focust vettem jóval a piaci ár alatt. Megyek évi 60.000-ezret. Olaj csere, vezérlés csere... más baja nem volt. Mindnekinek marha jó és szét gyilkolhatatlan az 1.9 PD, apámnak a 2. motor hullott ki a galaxyából, miközbe a foskupac 2.0 PD-be 400.000+ km-el raktam bele 80.000-ret és csak kopó alkatrészek mentek szét benne.

Mindenki rá stersszel erre, de sajnos nem tudsz vele mit csinálni. Olyan autót kell venni ami tetszik és szívesen költesz rá ha kell. Minden használtautóra költeni kell teljesen mindegy hány éves.

2020. aug. 10. 14:22
 13/15 anonim ***** válasza:
Nekem BLS motorkódu 1.9-em van 2009-ből tisztességes 407000km van benne. És tökéletes. <3 Imádom. Szerintem te is ilyesmit nézegess.
2020. aug. 10. 15:01
 14/15 anonim ***** válasza:
Amúgy 2010 körültől már vannak CR TDI-k is. Azok is jók ha vigyáztak rá.
2020. aug. 10. 19:49
 15/15 anonim ***** válasza:
Nem értem a kérdezőt... :D TDI kevesebbet kopik és 1 millió km lefutása után, ha nem több tele van a Youtube. Erre beírja hogy vegyen inkább benzinest ebből az évből? xD (Aminek élettartama kb 300 000km aztán kell GO stb.)
2021. ápr. 14. 21:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!