Turbo benzines autot szabad-e alacsony fordulaton vezetni?
Figyelt kérdés
Azt szeretném megkérdezni hogy szabad-e norális módon vezetni egy turbós benzin motort, Honda 1.5 VTEC, úgy mint a dízelt.
Egyszerűen zavarja a fülem mikor egy motor ordít (2500 rpm felett)
2020. aug. 7. 16:30
1/5 anonim válasza:
Városon belül, egyenes úton 50-nel haladva miért kéne 2500 fölött lenni? 2000 alatt, de 1500 fölött legyen.
2/5 anonim válasza:
Nekem is turbós benzines gépem van (bár nem 1.5 hanem 2.0), az automata váltó 1500-1600 RPM körül tartja comfort módban és 1900-2000 körül vált fel. Viszont már kisebb gázadásra is azonnal visszavált, ami manuális váltóval körülményesebb lesz.
Egyébként igen, kisköbcentis "kevéshengeres" motoroknak sajnos nagyon hitvány hangja van magas fordulaton, úgyhogy megértem.
3/5 anonim válasza:
Jót nem tesz neki az alacsony fordulat, az biztos. Ez is baj a turbós benzinesekkel, hogy alacsony fordulaton nagyobb a nyomatékuk, sok egyszerű ember meg úgy van vele, hogy akkor minek 2000 fölé pörgetni. Van ilyen ismerősöm, szegény kocsit sajnáltam csak, amikor mentünk emelkedőn 60-nal, éppen megjött volna az ereje a motornak, erre berakta hatodikba, aztán 1300-as fordulatnál jó nagy gáz. Ennek a vezetési stílusnak aztán az lett az eredménye, hogy 60 ezer km után ki kellett cserélni az egész motort. Úgyhogy inkább úgy kéne vezetni ezeket, mint a szívó benzineseket, nem mint a turbódízeleket, nem véletlenül van 6000 felett a piros csíkozás. Mondjuk 2500-3000 körül váltani, 1500 alá nem engedni.
4/5 A kérdező kommentje:
Az en hondamnal azt irja a turbo 2500nel indul be
2020. aug. 7. 21:04
5/5 anonim válasza:
Ha megvan a kellő nyomaték, nem rángat az autó, nem kell padlózni a gázt, akkor lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!