Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szükségszerű az olajcsere az...

Szükségszerű az olajcsere az autómban?

Figyelt kérdés
2013-as Opel Astra, kb. 50 ezer km-rel. 2 éve vettem használtan. Azóta kb 14 ezer km-t mentem vele. A legutóbbi olajcsere idejét nem tudom, de Opel szakkereskedésben vettem friss műszakival. Tekintettel arra, hogy nem futott sokat, s akkor sem lett hajtva, szükségszerű lehet az olajcsere? Most volt műszakin, gond nélkül átment.
2020. aug. 7. 08:04
 1/4 anonim ***** válasza:
91%

Már akkor le kellett volna cserélni amikor megvetted. De eleve 14.000 km már bőven elég a cserére.

Azt szokták mondani, hogy 10.000 km vagy 1 év a csereperiódus. Kicsit ki lehet tolni, de bőven esedékes már. Vezérlés? Fékek? Fékfolyadék?

2020. aug. 7. 08:08
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Már akkor szükségszerű lett volna amikor megvetted.... de ha akkor nem is cseréltél olajat, mert bíztál benne hogy friss, legalább 1 év elteltével ajánlott lett volna. Szerintem mostmár igazán lecserélhetnéd... és jó lenne innentől figyelni rá.
2020. aug. 7. 08:08
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Csak akkor ne cseréld, ha szét akarod cseszni a motort. Akkor nem kell. Nem egy olyan összeg, ami földhöz vágná az embert. Ha meg annyira kispénzű, akkor meg pont nem szabad kihagyni, mert nem lesz másik autó.
2020. aug. 7. 09:34
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Tehát legalább 2 éve nem volt cserélve benne az olaj?! :O Csere azonnal! Ez nem is kérdés. Örülj, hogy eddig nem lett semmi baja.

A gyári ajánlás az autódra olajcserére 30.000 km vagy 1 év, amelyik hamarabb bekövetkezik. Ha hosszú távon szeretnéd használni az autót, akkor ezt érdemesebb 15.000 km/1 évre redukálni. Ha egész évben nem mész vele 1 km-t sem, akkor is le kell cserélni 1 év elteltével. A motorolaj egy szerves anyag, nem tartható el korlátlan ideig. Pláne egy motorban, ahol ezzel-azzal, égéstermékekkel, korommal, stb. érintkezik.

2020. aug. 7. 09:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!