Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Robbanó motoros drift trike-ho...

Robbanó motoros drift trike-hoz kell jogosítvány?

Figyelt kérdés
Én úgy tudom hogy 50 köbcentitől kell jogsi és azok 220 köbcenti körül vannak (tudtom szerint) de nem tudom hogy ezekhez kell-e.

2020. aug. 3. 18:26
 1/5 anonim ***** válasza:
92%
Nem. Közutra úgysem viheted...
2020. aug. 3. 18:42
 2/5 anonim ***** válasza:
90%
Magánterületen azt csinálsz ami akarsz, amég nem veszélyeztetsz senkit.
2020. aug. 3. 18:49
 3/5 anonim ***** válasza:
84%

Nem jól tudod, 300 Watt teljesitményt meghaladó motorhoz már jogositvány kell az említett 50 köbcenti lehet a max, ami AM kategóriával vezethető, tehát, az nem -tól, hanem -ig...

Az eszköz egy másik kérdés, közúton csak olyan jármű közlekedhet, amelyik a műszaki feltételeknek megfelel, ésmegfelelő hatósági engedélyekkel rendelkezik.

Ezek hiányában csak zárt versenypályán, sporteszközként használható, oda nem kell jogosítvány, a pálya üzemeltetőjének az engedélye kell.

2020. aug. 3. 18:49
 4/5 anonim ***** válasza:
80%
Közúti közlekedésre alkalmatlan, tehát csak forgalomtól elzárt magánterületen használhatod, de ott amúgy sem kell jogsi.
2020. aug. 3. 20:59
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Te egy 220 köbcentis 3 kerekű drift trike-kal közúton, kocsik között akarsz menni? Vagy mire kell szerinted jogsi? Ha nem akarsz közúton menni, akkor magánterületen igazából bizonyos kereteken belül kb azt csinálsz, amkt akarsz, ha közútra akarsz vele menni, akklr amúgy se a jogsi hiánya lesz a legnagyobb gondod.
2020. aug. 4. 01:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!