Amikor vezetni tanultatok akkor nem féltetek?
Izgulni, és félni, két különböző érzés, azt mi nem tudhatjuk, hogy te félsz, vagy csak izgulsz.
Azt meg valószínűleg te nem tudod, hogyan zajlik a vezetés tanulás... nrm úgy, hogy egy üres telepen megtanulsz vezetni, aztán mentek csak ki a forgalomba.
Mostanság már nagyon kevés oktató viszi csak rutinpályára a tanulót, vannak gyér forgalmú utak, ahol el lehet kezdeni a tanulást, akár nulláról is.
Én 0 ról indultam.
Nincs tanpályája az autósiskolának, aminek tagja vagyok.
Egy félreeső parkolóban gyakotoltunk az első órán. Aztán kb 10 percre kimentünk a forgalomba.
Utána már mindig a forgalomban vezettünk.
Voltak érdekes dolgok! :)
Én 14 órát voltam rutinpályán, utólag nem értem miért.. június végén mentem át forgalmin másodjára.
4en kezdtünk egyszerre osztálytársakkal, van akit ki se vittek a pályára pedig egy autóssuliba jártunk, ketten egy oktatóhoz mentek. Egyikük ugyanúgy 14 órát volt kb ott, másik már a forgalomban kezdte.
#15#
Egyéni képességek is befolyásolják, de te hogy látod, volt értelme 14 órát rutinpályázni, azokkal szemben, akik rögtön forgalomban kezdtek gyakorolni?
#17#
Biztos vagy benne, hogy pl, ha neked most kellene levizsgáznod, az tutira sikerülne is?
Nem vonnék le semmiféle következtetést abból, hogy valakinek elsőre, másodjára, vagy sokadjára sikerült a forgalmi vizsgája, de vannak érdekes kísérletek, amikor gyakorlott, jogosítvánnyal rendelkező autóvezetőket tesztelnek, szimulálnak egy forgalmi vizsgát, és buknak meg úgy, hogy még azt sem tudják megmondani, mi volt a hiba, amit elkövettek.
Az oktatókra van bízva, hogyan építik fel a tanmenetet, rutinpályáznak-e vagy sem, valószínűleg még nem tanulmányozták azt sem, hogy melyik módszer az eredményesebb, gyanítom inkább oktatótól függő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!