Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Amikor vezetni tanultatok...

Amikor vezetni tanultatok akkor nem féltetek?

Figyelt kérdés
Én még a kresz tanfolyamnál tartok de már most félek. Attól félek hogy minden olyan gyorsan történik majd a városban és gyorsan kell reagálni. Egyébként mit kell megtanulnom a pályán hogy kimenjunk forgalomba? Köszi.

2020. aug. 2. 14:04
1 2
 1/19 3 napos mákos lecsó ***** válasza:
79%

Nem is leszel rutinpályán. Egyből mész forgalomba, 20 perce ültem volán mögött, de már párhuzamosan parkoltam jobbra hátra. Az első óra után az M0-on vezettem haza.

DON'T PANIC!

2020. aug. 2. 14:07
 2/19 A kérdező kommentje:
Aha persze.
2020. aug. 2. 14:09
 3/19 3 napos mákos lecsó ***** válasza:
29%

Jó drága barátom akkor majd írd meg, hogy volt-e rutinpálya.

Ha rutinpályával kezdik valaki autós oktatását az már régen rossz.

2020. aug. 2. 14:12
 4/19 A kérdező kommentje:
Miért? Magyarázd meg, ha valaki soha nem vezetett az nem mehet azonnal forgalomba. Nem is értem hogy képzeled.
2020. aug. 2. 14:24
 5/19 anonim ***** válasza:

Én inkább izgultam, mint féltem. Az, amikor először engeded fel a kuplungot, és indul el szép lassan az autó alattad, az nagyon fura, izgalmas érzés, ahogy az első kormányzás, gázadás vagy fékezés is. Ez az élmény kb. öt percig tartott. Utána már az volt a cél, hogy minél kevesebbet bénázzak, és próbáljam összehangolni a körülöttem történteket és az autó kezelését (pl. hogy ha kanyarodni kell, akkor körülnézés, irányjelzés, lassítás, visszaváltás, körülnézés, kanyarodás). Na ez az, ami sok idő. De először úgyis valami kis forgalmú utakon mentek majd, szóval simán meg lehet szokni, tanulni az autó kezelését, hiszen ez is a cél.

Amúgy a forgalomban való részvételhez kezdetben, tanulóként nyilván alapvető dolgokat kell tudni, mint pl. elindulás, sebességváltás, kanyarodás, lassítás, megállás. Tudni kell minimális szinten, de biztonsággal uralni az autót. Aztán ahogy mennek a dolgok, fokozatosan jönnek az újabb feladatok, pl. parkolás jobbra-hátra, meg ilyenek. :)

Nekem az oktatóm mikor valami újat csináltunk, mindig elmondta előtte az elméletet, csak úgy, menet közben, hogy mire figyeljek. Néha meg is álltunk, és akkor rajzolt és magyarázott, érthetően, világosan.

Pici félelmem talán annyi volt, mikor először mentünk ki a városból, és meg kellett szoknom a nagyobb sebességet. Meg egyszer megijedtem, mert körforgalomban balról kivágtak elénk, de az oktató akkor is figyelt helyettem is.

2020. aug. 2. 14:26
 6/19 anonim ***** válasza:
82%
Rutinpályán az alaponat tanuljátok. Végig fogtok venni mindent. Nálam csak az emelkedős indulás volt új azt gyakoroltuk kicsit és vitt is ki, igen az első órán... ha megy akkor úgyis ki fog vinni, nem tudom mi olyan hihetetlen ebbe
2020. aug. 2. 14:38
 7/19 anonim ***** válasza:
82%

Rutinpályán kezdesz, kb annyi ideig, ameddig el nem tudsz szépen indulni (kb 20 perc) és utána mész forgalomba. Mivel már jó ideje nincsen rutin vizsga, így felesleges is ott órákat tölteni, a forgalomban tanulsz, nem a senki földjén.

Az első órán kiderül, mennyire félsz. De ha nagyon rettegsz, akkor a vezetés lehet nem neked való.

2020. aug. 2. 14:54
 8/19 anonim ***** válasza:
Féltem, de mindenki fél első alkalmakkor. Engem egyből forgalomba vittek, igaz csak a kormányzást csináltam én, a többit az oktató. Rutinpályát nem láttam.
2020. aug. 2. 16:00
 9/19 anonim ***** válasza:

Vagy mentek rutinpályára, vagy nem... nincs már külön rutinvizsga , a forgalmi vizsgával összevonták, és forgalomban kell bemutatni néhány manőverezési feladatot (megfordulás, parkolások), tehát az oktatók többsége forgalomban tanítja az alapokat is, de nem a belvárosi csúcsban kezdi a tanítást.

Az nem jó előjel, ha még el sem kezdted, de már félsz.

Az oktató azért van ott, hogy segítsen, beavatkozzon, ha szükséges, de elég sok olyan oktató van, akinek a pedagógiai képessége enyhén szólva megkérdőjelezhető, és ha már most félsz, mint csinálsz, ha sikerül egy olyan oktatót kifognod?

Előzd meg a problémát, és válassz jól oktatót.

2020. aug. 2. 16:17
 10/19 anonim ***** válasza:

Nem! Inkább de ja vu volt az első óra. Dolgozott az adrenalin rendesen.

Néha izgultam picit, de csak azért, hogy mit rontok el.

Egy ideje nincs izgalom már.

2 nap múlva vizsgázom.

Nem vagyok idges egyáltalán.

2020. aug. 2. 17:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!